Știri: ”Mituri europene” – o retrospectivă a pictorului Gh. I. Anghel (18 decembrie 2018 – 11 ianuarie 2019, Paris)

245
mituri europene gh i anghel paris

În perioada 18 decembrie 2018 – 11 ianuarie 2019, la Galeria Macadam a Institutului Cultural Român de la Paris, Institutul Cultural Român de la Paris prezintă expoziția ”Mituri europene”, o retrospectivă a pictorului Gh. I. Anghel. Expoziția propune o incursiune în lumea mitologică explorată de pictorul Anghel, rezultat al căutărilor și cercetărilor sale artistice din ultimii ani. Artist cunoscut mai ales pentru explorările arheologice pe care le face în regiunea Dobrogea, a lucrat cu istorici renumiți ca Radu Florescu, Alexandru Suceveanu, Valeriu Georgescu. Experiența sa de șantier ocupă, de altfel, un loc aparte în creația sa personală, vizibilă mai ales în alegerea anumitor subiecte și tehnici. Atmosfera care domnește pe șantierele arheologice, impregnată de fiorul descoperirii și incertitudinea reușitei, este foarte bine pusă în evidență în opera sa. Vernisajul  va avea loc, marți, 18 decembrie 2018, ora 19.00, în prezența artistului. Curatoarea expoziției este Unda Popp.

Gh. I. Anghel este un artist al postmodernismului actual, prin utilizarea citatelor, prin suprapunerea mesajelor transmise, prin invitația adresată publicului de a merge mai departe în procesul imaginativ, în elaborarea unor povești incerte, de abia sugerate de către artist. Felul în care creează îl apropie pe Anghel de expresionismul gestual, prin tușe nervoase îmbrăcate în acorduri cromatice foarte subtile.

Expoziția este însoțită de câteva filme foarte scurte care aduc detalii suplimentare în demersul descoperirii și înțelegerii artistului și a operei sale: Pe urmele poetului alexandrin Kavafis”, ”Artistul și galeristul”, ”Scurte interviuri”.

Acces liber în timpul orarelor Institutului. 

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.