Știri: ”Moon Hotel Kabul”, difuzat în premieră în Israel, în cadrul Festivalului de Film Francofon (1 – 7 martie 2019)

43
Imagine din filmul ”Moon Hotel Kabul”
Imagine din filmul ”Moon Hotel Kabul”

logo rubrica imago leviathan.ro”Moon Hotel Kabul”, cel mai recent film al regizoarei Anca Damian și pentru care aceasta a fost laureată la Festivalul Internațional de Film de la Varşovia din 2018, va fi difuzat în premieră în Israel, în cadrul Festivalului de Film Francofon, desfășurat în perioada 1 – 7 martie 2019, la Cinematecile din Tel Aviv, Holon și Ierusalim.

Festivalul, ce face parte dintr-o suită de evenimente dedicate celebrării Francofoniei, va prezenta publicului israelian filme din România, Franţa, Canada, Belgia, Irlanda, Cipru, Grecia, Bulgaria şi Coasta de Fildeș.

Cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Tel Aviv, filmul ”Moon Hotel Kabul” va reprezenta România și va fi proiectat în cadrul programului oficial al festivalului în datele de 2 martie (la Cinematecile din Holon și Ierusalim) și respectiv 3 martie, la Cinemateca din Tel Aviv.

”Moon Hotel Kabul” (2018, 90 de minute, subtitrare în engleză și ebraică). Regia: Anca Damian. Scenariu: Anca Damian, Lia Bugnar. Distribuție: Ofelia Popii, Florin Piersic Jr.,  Florin Ghioca, Alexandru Nagy.

2 martie 2019, ora 17.00, Cinemateca din Holon. Bilete: 03-5021552 sau online www.cinemaholon.org.il

2 martie 2019, ora 21.00, Cinemateca din Ierusalim. Bilete: 9377*

3 martie 2019, ora 21.00, Cinemateca din Tel Aviv. Bilete: 03-6060800 sau online www.cinema.co.il

Sinopsis: Ivan Semciuc (jucat de Florin Piersic Jr.) este un cinic jurnalist de investigație care combină abil adevărul cu ficțiunea în reportajele sale. Apoi vine o zi când ceva similar se întâmplă în propria lui viață. La sfârșitul unei misiuni în Kabul, petrece o noapte aparent lipsită de sens, cu Ioana, translator. A doua zi, înapoi în București, Ivan află că Ioana a fost găsită moartă. Rutina de nezdruncinat a vieții sale personale intră într-o revoluție profundă pe măsură ce prezența Ioanei persistă mai vie după moarte decât în timpul vieții. Filmul pune întrebări despre adevăr, dragoste și prețul pe care decidem să-l plătim pentru ele.

Celebrarea Francofoniei în Israel se va încheia cu Târgul Francofoniei, care va avea loc vineri, 8 martie 2019,  între orele 11.00 – 14.00 la Teatrul Evreo-Arab din Yaffo (Str. Mifratz Shlomo nr.10, Oraşul Vechi din Yaffo, tel: 03 518 5563).

Programul evenimentului va include standuri cu materiale informative de interes cultural, turistic și istoric aparținând celor 14 țări participante (Belgia, Bulgaria, Camerun, Canada, Cipru, Coasta de Fildeș,  Republica Democrată Congo, Elveția, Franța, Grecia, Irlanda, România,  Rwanda, Vietnam), precum și un bufet cu produse gastronomice tradiționale. Standul românesc este organizat în colaborare cu Ambasada României în Israel. Trupa ”Les petits chanteurs à la gueule de bois” din Elveția  va susține un recital în cadrul târgului începând cu ora 12.15, pe esplanada teatrului din Yaffo, urmat de trupa ”Eli Africa”.

Lista completă a filmelor difuzate în Festivalul de Film Francofon: Belgia – ”Nos batailles”; Bulgaria – ”Bubblegum”; Canada – ”The fireflies are gone”; Cipru – ”Boy on the bridge”; Coasta de Fildeș – ”Run”; Franța – ”Le fils du Jean”; Grecia – ”The last note”; Irlanda – ”Price of Desire”; România – ”Moon Hotel Kabul”.

Începând cu 1998, în fiecare an, pe 20 martie, se sărbătoreşte la nivel mondial Ziua Internaţională a Francofoniei. Ambasada Franţei și Institutul Francez, în colaborare cu reprezentanţe diplomatice ale diverselor țări francofone organizează în Israel o serie de evenimente culturale sub titlul ”Zilele Francofoniei”. În acest an, seria de evenimente va cuprinde Festivalul de Film Francofon, Târgul Francofoniei și o serie de evenimente organizate de Ambasada Franței, în colaborare cu Institutul Francez. Alături de Franţa, vor participa ambasade și institute culturale din Belgia, Bulgaria, Camerun, Canada, Cipru, Coasta de Fildeş, Republica Democrată Congo, Grecia, Elveţia, România, Rwanda și Vietnam.

Comentați via Facebook

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.