Știri: ”Muntele magic”, în regia Ancăi Damian, la Festivalul de Film Francofon de la Madrid (11 martie 2017)

769
Muntele magic La montagne magique Anca Damian docudrama

Sâmbătă, 11 martie 2017, la ora 20.45, în Sala Azcona din cadrul Cineteca Madrid (Plaza de Legazpi, 8, 28045 Madrid) va avea loc proiecția docudramei de animație Muntele magic, în regia Ancăi Damian. Evenimentul are loc în cadrul programului oficial al celei de-a treia ediții a Festivalului de Film Francofon de la Madrid, desfășurată în capitala Regatului Spaniei în perioada 10-12 martie 2017.

Docudrama animată “Muntele magic / La montagne magique” prezintă povestea refugiatului polonez la Paris, Adam Jacek Winker şi luptele sale cu Armata Roșie împotriva sovieticilor din Afganistan. Filmul este realizat într-un stil postmodern, cu o multitudine de tehnici vizuale, decupaje de hârtie, desen animat, fotografie şi film. Pelicula este o coproducție România – Franţa – Polonia, distinsă cu numeroase premii precum, premiul pentru cel mai bun film est-european la cea de-a 58-a ediţie a Dok Festival din Leipzig,  menţiunea specială a juriului la cea de-a 39-a ediţie a Festivalului Internaţional de Animaţie de la Ottawa, Canada sau mențiune specială a Juriului în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Karlovy Vary.

Scenariul filmului este semnat de Anca Damian și Anna Winkler, muzica îi aparține lui Alexander Bălănescu, în timp ce producția este semnată de Anca Damian, Guillaume de Seille, Bénédicte Thomas, Joanna Ronikier, Włodzimierz Matuszewski. Interpretează: Christophe Miossec (în rolul lui Adam) și Lizzie Brochère (în rolul Anna).

Accesul la proiecție este gratuit în limita locurilor disponibile (Sala Azcona din cadrul Cineteca Madrid are o capacitate de 250 de locuri).

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.