Știri: Cornelia Tihon în recital de nai și instrumente tradiționale românești la Teatrul Mare Național din Beijing (6-7 martie 2017)

1092
Cornelia Tihon nai ocarina fluier ocarina de lemn
Sursa foto: www.revistatango.ro

Luni, 6 martie 2017, de la orele 19:30 și marți, 7 martie, de la orele 19:00 naista Cornelia Tihon din România va concerta la Teatrul Mare Național din Beijing. Luni, artista din românia va interpreta muzica tradițională românească la nai, orcarină mare, ocarină mică, ocarină de lemn și fluier, în cadrul Galei spectacolului “Muzica Lumii“, desfășurat în această perioadă în capitala Chinei, iar marți, într-un concert extraordinar de nai. În cadrul celor două evenimente Cornelia Tihon va fi acompaniată de acordeonistului Iulian Bădoi, pianistului Daniel Bădoi și chitaristului Ciprian Răducanu.

În data de 8 martie 2017, la sediul Institutului Cultural Român din Beijing, începând cu orele 14.00, va avea loc workshop-ul „Dincolo de granițele cunoașterii” cu tema „Naiul, un instrument simplu, dar fără limite“, susținut de artista Cornelia Tihon. Lecțiile profesioniste de nai vor fi prezentate reprezentanților și membrilor Asociației Naiștilor din China, care sosesc din toate colțurile Chinei special pentru acest eveniment. Vor mai participa studenți de la facultățile de muzică din Beijing și pasionați cunoscători de acest instrument. Cu această ocazie, artista va interpreta la nai câteva melodii din folclorul românesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.