Știri: Olimpiada de Benzi Desenate – Ediția I (iulie-noiembrie 2020)

102
olimpiada de benzi desenate

Vă invităm să participați la proiectul internațional „Olimpiada de benzi desenate”, proiect desfășurat sub egida Comitetului Olimpic și Sportiv Român și a Asociației Naționale a Bibliotecilor Publice din România ce se desfășoară în perioada iulie–noiembrie 2020.

Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila s-a alăturat acestui proiect, un demers original care aparține autorului de benzi desenate Mihai Ionuț Grăjdeanu.

Olimpiada de Benzi Desenate este un concurs internațional de benzi desenate, de promovare a spiritului olimpic și conștientizare a valorilor culturale naționale, europene și internaționale în rândul elevilor din mediul de viață primar, gimnazial și liceu.

‒ Tema acestei ediții: „Povestea inelelor olimpice” (ținând cont că anul acesta s-au împlinit 100 de ani de la prima prezentare oficială a steagului olimpic, 14 august 1920).

‒ Concursul se adresează elevilor claselor I–XII, pasionați de grafică și benzi desenate.

‒ Fiecare participant va realiza o lucrare de bandă desenată pe o singură pagină (format A4 pentru clasele I–VI și format A3 pentru clasele VII–XII).

‒ Lucrarea trebuie să conțină titlul și numele autorului – în partea de sus a lucrării și clasa, școala și orașul – în partea de jos. Fiecare concurent poate participa cu o singură lucrare, originală.

‒ Specificații tehnice: metoda de lucru trebuie să respecte etapele realizării unei benzi desenate: desen în creion, contur, culoare (creioane colorate, carioci, tempera, acuarelă) sau alb-negru cu nuanțe de gri.

‒ Subiectele concursului: spiritul olimpic, valorile olimpismului.


Detalii suplimentare privind acest concurs puteți găsi accesând linkul
https://www.facebook.com/106987390837966/videos/754870011833749/?epa=SEARCH_BOX

Regulament de desfășurare (înscrierile se fac prin bibliotecile de care aparțin copiii):

 1. Condiții de participare: concursul este destinat doar școlarilor și elevilor (clasele I–XII).
 2. Specificații tehnice: metoda de lucru trebuie să respecte etapele realizării unei benzi desenate: desen în creion, contur, culoare (creioane colorate, carioci, tempera, acuarelă) sau alb-negru cu nuanțe de gri.
 3. Dimensiunea lucrării: format A4 pentru clasele I–VI și format A3 pentru clasele VII–XII.
 4. Obligatoriu: În partea de sus a lucrării trebuie trecut titlul poveștii și numele autorului (elevului), iar în partea de jos a lucrării trebuie trecute clasa, școala și orașul / comuna.
 5. Participanții vor concura în următoarele grupe:
  Grupa A: clasele I–II
  Grupa B: clasele III–IV
  Grupa C: clasele V–VI
  Grupa D: clasele VII–VIII
  Grupa E: clasele IX–X
  Grupa F: clasele XI–XII
 6. Lucrarea trebuie să fie realizată de un singur elev care-și asume originalitatea subiectului, a poveștii în benzi desenate. Orice idee copiată va fi eliminată din concurs.
 7. Lucrarea de bandă desenată trebuie realizată pe o singură pagină. Fiecare concurent poate participa cu o singură lucrare.
 8. Prin completarea formularului de înscriere, participantul (dacă are peste 18 ani), părintele sau tutorele legal (pentru cei sub 18 ani) declară că este autorul unic al lucrării şi posedă drepturile de autor personale şi economice asupra acesteia, iar lucrarea în speță nu va aduce prejudicii asupra drepturilor sau intereselor unor terţi.
 9. Organizatorii concursului nu își asumă nici o responsabilitate privind eventualele încălcări ale dreptului de autor.
  De asemenea, prin înscrierea în concurs, școlarul/elevul își exprimă acordul cu utilizarea lucrării, parțial sau integral de către organizatori, în scopul promovării Olimpiadei de benzi desenate, cât și pentru realizarea unor expoziții cu cele mai bune lucrări intrate în concurs.

Se vor acorda premii (insigne, diplome, produse) pentru fiecare grupă de participare: un loc I; un loc II; un loc III. În total vor fi 18 căștigători.

Toți participanții vor primi diplome de participare via e-mail.

Cele mai bune lucrări vor fi expuse în incinta unor muzee și în alte instituții de cultură din țară.

Data și locul galei de premiere se va anunța la o dată ulterioară (sau se va face online, în funcție de condițiile impuse de starea de alertă).

Parteneri: Academia Olimpică Românăfiliala Caraș Severin, Radio România Cultural, Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România, Asociaţia Naţională a Bibliotecilor Publice din România, Asociaţia Bibliotecarilor din România, Mangalia News.

Pentru Brăila, înscrierea lucrărilor se face la Secția pentru copii. Ludotecă până la data de 20 octombrie 2020.

Mai multe informații le puteți afla de la Doinița Mihaela Stanciu, bibliotecar, la sediul instituției – Secția de Împrumut pentru copii. Ludotecă sau la telefon 0740681971.

Succes, dragi copii!

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.