Știri: Participare românească la cea de-a doua ediție a Forumului de Diplomație Culturală, organizat de Centrul de Studii Europene Contemporane ”Simone Veil” la Universitatea din Beer Sheva (19 iunie 2019, Israel)

52
cultural diplomacy eurovision

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv va participa la cea de-a doua ediție a Forumului pentru Diplomație Culturală (CDF), înființat în octombrie 2018 de către Centrul de Studii Europene Contemporane ”Simone Veil”, ce operează în cadrul Universității Ben-Gurion din Beer Sheva. Conferința va evidenția diversitatea diplomației culturale, diversele sale mijloace de comunicare, instrumente, actori și utilizări în relațiile internaționale de astăzi.

Concursul Eurovision, care a avut loc în acest an la Tel Aviv, va servi drept studiu de caz unic și va avea rolul de cadru de referință pentru temele conferinței. Dr. Martin Salamon, directorul Institutului Cultural Român de la Tel Aviv, va prezenta o prelegere pe tema strategiei diplomatice culturale a țării în contextul Centenarului României. Conferința CDF va avea loc în 19 iunie 2019, la Universitatea Ben-Gurion, cu scopul de a crea spațiu pentru cercetare și discuții pe diferite aspecte ale diplomației culturale. Forumul își propune să acționeze ca o punte între mediul academic și sfera de elaborare a politicilor, precum și sectorul public și privat, în arena diplomatică culturală.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să verificați site-ul conferinței: , cât și pagina Facebook: https://www.facebook.com/CulturalDiplomacyForum.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.