Știri: Pavel Bartoș în rolul lui Truffaldino la Teatrul Odeon din București (19, 25, 26 mai 2019)

159
sluga la doi stapani odeon

Teatrul Odeon are plăcerea să anunțe avanpremiera spectacolului ”Slugă la doi stăpâni” de Carlo Goldoni. Primele reprezentaţii sunt programate pe 19, 25 și 26 mai 2019, de la ora 19.00, la Sala Majestic.

Traducere de Polixenia Karambi. Regia: Peter Kerek. Cu: Pavel Bartoș; Alina Berzunțeanu / Anda Saltelechi, Elvira Deatcu / Crina Mureșan, Diana Gheorghian, Dorina Lazăr, Nicoleta Lefter, Rodica Mandache, Ruxandra Maniu/ Anda Saltelechi, Irina Mazanitis, Paula Niculiță. Scenografia: Iuliana Vîlsan. Muzica: Vivi Stoleriu. Light Design: Daniel Klinger.

Piesa lui Carlo Goldoni, ”Il servitore di due padroni”, a avut prima reprezentație în anul 1746 la Teatro San Samuele din Veneția. Într-o viziune fantezistă, în voia căreia se lasă personaje ca Pantalone, Brighela, Doctorul, Clarice, Silvio, Beatrice, Florindo sau Smeraldina, spectacolul propus de regizorul Peter Kerek este o meditație pe tema iubirii.

În rolul lui Truffaldino, cel ce slujește din greu la doi stăpâni, îl regăsim pe actorul Pavel Bartoș.

Fotografii de Adrian Bulboacă
Fotografii de Adrian Bulboacă

”Piesa lui Goldoni se află cu siguranță în topul celor mai bune comedii care s-au scris vreodată. Când am recitit piesa m-a trimis direct la comediile shakespeariene, în mod special la A douăsprezecea noapte, cea mai «aerodinamică», cea mai agilă, cea mai italiană dintre ele. Da, atributele sunt împrumutate din lumea automobilistică pentru că piesa Slugă la doi stăpâni se lasă cel mai bine comparată cu o mașină de viteză, sport, cu linii elegante, seducătoare, ce întruchipează în egală măsură elemente masculine cu elemente feminine. Natura acestui text este una hibridă, androgină. Dacă te uiți la ea puțin mai dintr-o parte, pare foarte masculină, dacă schimbi unghiul ai putea să juri că e o poveste spusă dintr-o perspectivă cât se poate de feminină. Oricum ai privi-o, este o comedie care te aruncă într-o vâltoare a plăcerilor. Personajele fug, înoată după plăceri culinare, erotice, caută întâlnirea cu pericolul, vor să pună stâpânire pe bani, viață și moarte. Însă surpriza adevarată abia urmează, piesa mai are ceva, ceva foarte neobișnuit pentru o comedie, și anume misterul. Această combinație atât de rar întâlnită între două genuri extrem de contradictorii m-a făcut să mă întreb cum pot fi ele «logodite» într-un singur spectacol.”Peter Kerek.

Biletele se pot achiziționa de la Casa de Bilete a Teatrului Odeon sau online de pe site-ul Teatrului Odeon, www.teatrul-odeon.ro. Preț: 40 lei (cat. I) și 20 lei (cat. II).

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.