Știri: Pictopoezie la Noaptea Albă a Galeriilor (6 octombrie 2017, București)

566
pictopoezie

ARCEN și UNICAT participă în premieră la Noaptea Albă a Galeriilor – NAG și propun publicului bucureștean un eveniment inedit de Pictopoezie într-un apartament interbelic din centrul Capitalei. Curatorii evenimentului, Elvira Lupșa și Edmond Niculușcă, vă invită vineri, 6 octombrie 2017, între orele 19.00–1.00, la Insula 42 (str. Theodor Aman nr. 42) la vernisajul expoziției ”Genesis”, să descoperiți cea mai recentă serie de lucrări a artistei Andreea Floreanu. În această serie de picturi și desene, artista Andreea Floreanu interoghează relația omului cu natura. Natura este tratată sub aspectul ei evident de natură exterioară, faună și floră, dar și sub aspectul ei mai subtil de natură interioară, de instinct și spontaneitate. Lucrările ei vor fi acompaniate de recitarea unei selecții de versuri de Teodor Dună în rezonanță și contrast cu fiecare operă.

Prin punerea în oglindă a artelor plastice și a poeziei, ARCEN și UNICAT doresc să reinițieze un dialog aproape întrerupt astăzi între artele vizuale și literatură, capabil să creeze, prin depășirea limitelor ce le separă, noi și spectaculoase forme de cultură. Publicul va experimenta Pictopoezie de la ora 19.00 până la ora 23.00 când poezia lui Teodor Dună va fi înlocuită de muzica selectată de Bogdan Camenschi, Insula 42 devenind un popas atipic pentru Noaptea Albă a Galeriilor.

ARCEN este un ONG cu scopul definit de a proteja patrimoniul construit și memoria afectivă a Bucureștiului, de a reactiva spații urbane prin intermediul culturii, de a dezvolta microcomunitățile și a pune în valoare o serie de zone urbane în vederea îmbunătățirii vieții culturale în oraș și a peisajului cultural contemporan. ARCEN acționează în trei direcții: Memoria OrașuluiMicromunitățileIdeile în dialog. UNICAT este o agenție de artă și o platformă de promovare a artei contemporane românești și scenei creative locale. Prin diverse proiecte, UNICAT invită un public debutant să se familiarizeze cu artiștii emergenți din România și să achiziționeze artă originală.

Insula 42 (deschisă în 2015) este un apartament dintr-un imobil art deco bucureștean din 1932, ridicat de arh. Jean Monda. Insula 42 a devenit un spațiu care găzduiește proiecte, lansează idei și dialoguri. Insula reunește grupul care produce MAKING WAVES – New Romanian Cinema la NY. Au prins avânt pe Insulă publicația culturală Scena9, agenția de artă UNICAT, dedicată scenei emergente din România. Tot aici s-a lucrat intens la strategia culturală a orașului București, la festivalul de film documentar fARAD, și s-au reunit grupuri interesate de dezvoltarea unor proiecte culturale la Roșia Montană. Insula 42 a participat la Noaptea Caselor trei an la rând, fiind gazdă pentru Street Delivery și Roșia Montană ca sit de valoare mondială. Evenimentul nostru este posibil prin încrederea și suținerea oferită de Lay’s Romania și Fundația Cărturești.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.