Știri: Pictori brăileni pe simezele din Iaşi și Bacău

36
ganduri de acasa expo ruxandra ciuperca ruxy
Lucrare de Ruxandra Ciupercă-Ruxy

În perioada 28 mai–21 iunie 2020, Centrul de creație populară din Iași a organizat a XXI-a ediție a Expoziției naționale de artă naivă „Saloanele Moldovei”. La manifestare participă 26 de artiști plastici consacrați ai artei naive contemporane din 11 județe ale țării: Alba, Argeș, Bacău, Bihor, Brăila, Caraș-Severin, Constanța, Galați, Iași, Suceava și Vaslui. Lucrările au fost expuse pe simezele Muzeului de Etnografie al Moldovei din complexul Palatului Culturii Iași.

Din partea Brăilei participă cu câte două lucrări: Ruxandra Ciupercă-Ruxy și Dumitru Ștefănescu-STEF.

Vineri, 29 mai 2020 la Muzeul de Artă Contemporană „George Apostu” din Bacău a fost vernisat „Salonul de primăvară al Artei naive” la a XXIX-a ediție. Manifestarea a fost organizată de Centrul de creație populară Bacău și Centrul de cultură „George Apostu”.

Au fost expuse peste 130 de lucrări aparținând celor 45 creatori de artă naivă din 9 județe: Alba, Bacău, Bihor, Brăila, București, Caraș-Severin, Galați, Iași, Suceava.

Din partea Brăilei au participat cu câte două lucrări: Ruxanda Ciupercă-Ruxy și Dumitru Ștefănescu-STEF.

La manifestare a fost lansat volumul Decemianuarie. O panoramă a tradițiilor de iarnă – județul Bacău, coordonator conf.univ.dr.Ioan Dănilă.

Lică Barbu

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.