Știri: Poeta Rita Chirian va reprezenta România în cadrul proiectului ”Poems in the City” de la Varșovia (31 martie–29 aprilie 2017)

658
Poems in the City Rita Chirian
Sursa foto: http://www.agentiadecarte.ro

Poeta Rita Chirian din România a fost selectată de către Institutul Cultural Român de la Varșovia să reprezinte România în cadrul evenimentului Poems in the City, desfășurat în perioada 31 martie–29 aprilie 2017 în capitala Poloniei.

Proiectul Poems in the City este o dezvoltare a manifestării Metropoezia, organizată timp de mai mulți ani de EUNIC Varșovia, cu scopul de a populariza creația poetică. În formula nouă, proiectul continuă ideea prezentării diversității culturii europene, a cărei oglindă este poezia. În acest an, versurile poeților europeni – având ca temă „Europa” – vor putea fi citite în stațiile de autobuz și tramvai din capitala poloneză. În acest mod, poezia va însoți varșovienii în viața cotidiană și va putea exista în structura urbană.

Proiectul se va derula pe tot parcursul lunii aprilie. Atunci, în stațiile de autobuz și tramvai vor fi prezente reclame citylight cu versurile participanților la proiect. În plus, de-a lungul lunii, pe mari suporturi multimedia, aflate în stația de metrou Świetokrzyska, nodul metroului varșovian, va fi proiectat spotul de promovare a campaniei. La fel se va întâmpla pe ecranele suspendate, prezente în toate tramvaiele, autobuzele și liniile de tren suburbane varșoviene.

Rita Chirian (Sibiu, România) s-a născut în 1982, a debutat editorial în 2006 cu volumul de poezie Sevraj, care a obținut Premiul Național Mihai Eminescu. În 2010, publică Poker face, urmat de Asperger (2012). În 2016, la Casa de Editură Max Blecher, apare volumul Casa fleacurilor (Premiul Tânărul Scriitor al anului 2016 – ianuarie 2017).

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.