Știri: Poetul Marian Drăghici, premiat în Liban

300
premii literare poezie

Premiile literare Naji Naaman 2020

Premiile literare Naji Naaman au fost lansate în 2002, în Liban, de Fundaţia pentru Cultură Naji Naaman. Sunt decernate anual scriitorilor din lumea întreagă pentru „opere literare, cele mai emancipate din punct de vedere al conţinutului şi stilului şi care vizează să revigoreze şi să dezvolte valorile umane.

Premiile de merit, de creativitate, de onoare sunt oferite de scriitorul şi jurnalistul de limbă franceză şi arabă Naji Naaman, marele filantrop al culturii contemporane. Cel mai râvnit este Premiul de onoare care recompensează un scriitor pentru valoarea întregii sale creaţii, echivalent cu Opera Omnia.

La a 18-a ediţie a Premiilor Literare Naji Naaman din 2020 au intrat în competiţie 3034 de scriitori din 78 de ţări cu opere scrise în 47 de limbi şi dialecte, traduse într-una din limbile solicitate pentru concursul literar internaţional: engleză, franceză, spaniolă, arabă.

Printre laureaţi se află poetul bucureştean Marian Drăghici cu Premiul de onoare „Naji Naaman” pentru întreaga sa creaţie literară. E singurul român recompensat cu acest premiu prestigios la ediţia 2020.

Laureaţii vor primi titlul de membru onorific pe viaţă al Fundaţiei Naaman pentru Cultură.

Sursa: https://mondesfrancophones.com/ 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.