Știri: ”Povestea unui pierde-vară” va fi proiectat la Festivalul Internațional al Filmului de Dragoste (17 februarie 2019, Mons)

51
Imagine din filmul ”Povestea unui pierde-vară”
Imagine din filmul ”Povestea unui pierde-vară”

logo rubrica imago leviathan.roFilmul ”Povestea unui pierde-vară”, regia: Paul Negoescu (2018, RO|BG, 100 de minute) va fi proiectat în premieră în Belgia, în prezența regizorului Paul Negoescu, la Auditorium Abel Dubois din Mons. La premiera de duminică, 17 februarie 2019, de la ora 18.00, Paul Negoescu va prezenta filmul și va dialoga cu publicul la sesiunea de întrebări-răspunsuri.

Regizorul Adrian Silișteanu, invitat al FIFA Mons în calitate de membru al juriului internațional de scurt-metraj, va premia cel mai bun film de scurt-metraj, alături de ceilalți membri ai juriului, cineaști din întreaga lume.

Paul Negoescu are realizări cinematografice de succes, răsplătite din plin de o prezență importantă a publicului spectator, național și internațional. Cea mai recentă producție cinematografică a sa, Povestea unui pierde-vară, se înscrie în aceeași rețetă de succes cu care, se pare, a mai tras un loz câștigător.

”Nu am crezut niciodată că voi face un film în stilul lui Allen”, spune Negoescu, deși admiră filmele regizorului. ”Povestea unui pierde-vară nu este doar inspirat de filmele lui Woody Allen, ci este și un omagiu adus marelui regizor și actor”, a declarat regizorul Paul Negoescu pentru Variety, cea mai importantă sursă de știri de divertisment, recunoscută și respectată în întreaga lume.

Paul Negoescu (n. 1984, București) este regizor, scenarist, producător. Absolvent al Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică ”I. L. Caragiale” (promoţia 2008, clasa Laurenţiu Damian, Dinu Tănase), preparator regie film UNATC, înfiinţează în 2013 casa de producţie de filme independente Papillon Film. De asemenea, inițiază, împreună cu Ana Drăghici, Programul ”Film+” pentru susținerea tinerilor cineaști. A fost numit ambasador onorific al Festivalului Filmului European 2017. Încă din timpul studenţiei, realizează o serie de scurtmetraje remarcate în competiţiile naţionale şi internaţionale: ”Examen”, ”Radu+Ana”, ”Târziu”, ”Acasă”.

Adrian Silișteanu (n. 1975, Bacău) a studiat cinematografia la București, dar a urmat și cursurile de cinematografie digitală la Institutul Național al Audiovizualului din Paris. Din 2005, a lucrat în principal ca regizor de imagine pentru multe filme de lung și scurt-metraj, mai multe serii TV și reclame. În același timp, a scris și a realizat câteva proiecte, printre care se numără și filmul ”Scris/Nescris”, care a câștigat mai multe premii.

Dintre filmele lui Adrian Silișteanu, amintim: regizor de scurt metraj – ”Afganistans” (2019), ”Scris/Nescris” (2016), ”Șanțul” (2013); director de imagine – ”Jandarmul” (2019, director: Dan Chișu), ”Un om la locul său” (2018, regizor: Hadrian Marcu), ”Shabab Sheyab” (2018, regizor: Yasir Al-Yasiri), ”Fixeur” (2016, regizor: Adrian Sitaru).

Proiectul face parte din strategia ICR de promovare a cinematografiei românești în spațiul BeNeLux.

Biletele se pot cumpăra la casa de bilete a cinematografului și on-line:

http://www.festivaldemons.be/fr/films/story-summer-lover

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.