Știri: Premieră la Teatrul Evreiesc de Stat din București: ”The Jewish Troubadour” (12 decembrie 2019)

96
The Jewish Troubadour

logo rubrica musica leviathan.roTeatrul Evreiesc de Stat din București prezintă joi, 12 decembrie 2019, de la ora 19.00 premiera spectacolului-concert The Jewish Troubadour, o incursiune subiectivă în spiritul secolului XX, prin muzică și imagine. Concept, scenariu, muzică și regie: AG Weinberger. Visual, foto, film, procesare digitală: Daniel Munteanu.

Secolul XX a fost, poate, cea mai efervescentă perioadă din punctul de vedere al varietății curentelor artistice, ideologice și politice. Istoria o cunoaște sub denumirea de Epoca modernă, în care spiritul iudaic se regăsește în mai toate aspectele sale. A durat doar 80 de ani, dar a trasat direcții și a definit arhetipuri din care curentele culturale ulterioare și-au croit identitatea.

The Jewish Troubadour propune o sinteză subiectivă și o introspecție personală a muzicianului și observatorului evreu, el însuși un produs al epocii moderne.

Veți putea auzi fluxul sonor prin diferitele ei ipostaze improvizate, șerpuind și eliberat de reguli, invocând citate muzicale din estetica jazz-ului, blues-ului și al rock-ului. Iar ochiul va fi răsfățat cu ”poezia” narativă a proiecției creată special pentru acest spectacol.

The Jewish Troubadour este o experiență unică în peisajul muzical, dar și în cel teatral, și, mai cu seamă, o îmbrățișare amabilă a asumării condiției globale de ”Om al Epocii moderne”.

Comunicat al Teatrului Evreiesc de Stat din București

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.