Știri: Premieră: Trilogie de spectacole de Eco-teatru sonor (10 iunie 2023, Petroșani)

45
Afis Spectacol All Logos

În luna iunie, Plastic Art Performance collective/Asociația Macaia lansează trilogia de spectacole de eco teatru sonor – „Mină faci, M I N E găsești”.

Eco-teatru sonor este un format artistic nou, care investighează cu mijloace performative și prin creație de sound-design, probleme ecologice.

Produs de grupul artistic Plastic Art Performance collective/Asociația Macaia, în parteneriat cu Teatrul Dramatic „Ion D. Sîrbu”, spectacolul, compus din trei părți, va lua forma unei audiții însoțite de o creație vizuală new-media.

Trilogia este bazată pe mărturiile colectate din comunitate, ce semnalează preocupările locuitorilor referitoare la diferitele tipuri de poluare cu care Valea Jiului se confruntă astăzi. Pornit din sondarea urmelor post-industriale din memorie și a relației comunității locale cu mediul înconjurător, cele 3 creații de eco-teatru sonor traduc în limbaj dramatic trecutul, prezentul și un viitor ce trebuie evitat.

Autorii proiectului sunt: Alina Tofan (direcție artistică/regie, dramaturgie), Răzvan Omotă (dramaturgie, documentare), Adrian Budrițan și Ștefan Blănică (compoziție sonoră), Ioana Buraga (new media), Georgiana Vlahbei (documentare).

Interpretează actorii Teatrului Dramatic „Ion D. Sîrbu”: Bianca Holobuț, Mihai Alexandru, Mihai Sima,  Laurențiu Vlad, Irina Bodea-Radu, Daniel Cergă, Izabela Badovics, Nicoleta Bolcă, Andrada Dobre, Oana Liciu-Gogu, Ionela Purcaru, cărora li se alătură Matei Șchiopu, Răzvan Omotă și Alina Tofan.

Premiera va avea loc sâmbătă, 10 iunie 2023, ora 18.00, la Teatrul Dramatic „Ion D. Sîrbu” din Petroșani.

În București, audițiile spectacolelor sonore vor avea loc astfel:

14 iunie 2023, ora 19.30Londohome (str. David Praporgescu, nr.31)

18 iunie 2023, ora 18.00ArtHub (str. General Constantin Budișteanu, nr.10)

20 iunie, ora 19.30Asociația Hearth / Casa KERIM (str. Parfumului, nr.19)

Intrarea este liberă la toate evenimentele. După audiție, publicul este invitat să participe la o sesiune de întrebări cu echipa de proiect.

Proiectul este coordonat de Plastic Art Performance Collective, grup artistic format sub Asociația culturală Macaia, care atrage atenția asupra risipei colective și a unor teme precum: criza de mediu, poluarea cu plastic, poluarea industrială, schimbările climatice, intervențiile abuzive de tipul defrișărilor ilegale – teme abordate prin filtrul artistic.

Proiectul este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național AFCN.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.