Știri: Prima ediție a Festivalului Filmului Palestinian din România (26 – 28 noiembrie 2018, București)

278
Imagine din filmul ”Wajib – Invitație la nuntă”
Imagine din filmul ”Wajib – Invitație la nuntă”

logo rubrica imago leviathan.roPrima ediție a Festivalului Filmului Palestinian (FFP) începe astăzi, 26 noiembrie 2018 la București cu proiecția în premieră în România a multi-premiatului film ”Wajib – Invitație la nuntă” (2017), regizat de Annemarie Jacir.

Timp de trei zile, spectatorii vor putea să vadă cinci dintre cele mai de succes filme palestiniene recente, printre care și propunerea Palestinei la Premiile Oscar 2019, și să discute cu doi dintre cei mai apreciați cineaști palestinieni, actorul Mohammad Bakri și regizorul Raed Andoni.

Festivalul are loc între 26 și 28 noiembrie la Cinema PRO din București.

Premiat anul trecut la prestigioasele festivaluri de la Locarno și Mar del Plata, ”Wajib – Invitație la nuntă” (”Wajib”, 2017), al treilea film al regizoarei Annemarie Jacir, poate fi văzut în premieră în România la gala de deschidere a FFP, în prezența cunoscutului actor Mohammad Bakri, interpretul rolului principal.

”Vânătoare de fantome” (”Ghost Hunting”) a fost ales în 2017 cel mai bun documentar din secțiunea Panorama a Festivalului de la Berlin, iar recent a fost desemnat să reprezinte Palestina în cursa pentru Premiile Oscar 2019. Filmul va fi proiectat în cadrul galei de închidere, cu participarea regizorului Raed Andoni.

Tot de la Festivalul de la Berlin vine și surprinzătorul ”Dragoste, furt și alte încurcături” (”Love, Theft and Other Entanglements”, 2015), primul film al regizorului Muayad Alayan, unul dintre cei mai originali regizori palestinieni.

Extrem de așteptată este și puternica dramă ”3.000 de nopți” (”3.000 Nights”, 2015), debutul în lungmetrajul de ficțiune al regizoarei Mai Masri, prezentat la festivalurile de la Toronto, Londra, Busan sau Valladolid.

Al doilea documentar din selecție este ”Gaza Surf Club” (2016), realizat de regizorii germani Philip Gnadt și Mickey Yamine și prezentat la prestigioasele festivaluri Toronto și Max Ophüls.

Organizat de Centrul Cultural Palestinian Mahmoud Darwish în parteneriat cu Ministerul Culturii din Palestina și cu Ambasada Statului Palestina la București, FFP își propune să ofere șansa publicului din România să vadă cele mai apreciate filme palestiniene recente și să îi cunoască pe cei mai importanți cineaști palestinieni.

Programul complet și detalii despre filme pot fi găsite pwww.fb.com/FestivalulFilmuluiPalestiniane pagina oficială – www.palestinianfilmfestival.org și pe pagina de Facebook a festivalului –
www.fb.com/FestivalulFilmuluiPalestinian.

Abonamentele și biletele pot fi achiționate din rețeaua Eventbook sau online accesând: www.eventbook.ro/program/festivalul-filmului-palestinian.

Centrul Cultural Palestinian Mahmoud Darwish este o organizație non-guvernamentală, neafiliată politic, care promovează cultura și valorile culturii palestiniene în spațiul public românesc, valori cu rădăcini străvechi, și își propune să crească interesul publicului român pentru moștenirea culturală palestiniană prin organizarea mai multor proiecte și activități.

Organizat de Centrul Cultural Palestinian Mahmoud Darwish
În parteneriat cu Ministerul Culturii din Palestina, Ambasada Statului Palestina la București
Festivaluri partenere: Luxor African Film Festival, Alexandria Film Festival, Sharm el-Sheikh Film Festival
Parteneri:Brands International, El Unico, La Casa del Habano, S. T. Dupont, ISOPAN, AQUA Carpatica, Nespresso, Alexandrion Trading, Brave Events, Soral Concept
Hub-ul festivalului
J’ai Bistrot
Văzut de Radio Guerrilla
Parteneri media: UTV, Music Channel, AGERPRESS, CineFAN.ro, Cinemagia.ro, Zile și Nopți, The Institute, Cineghid, Ziarul Metropolis, Munteanu, Raftul cu filme, Movie News, IQads, Feeder.ro
Bilete prin Eventbook
Contact: office@palestinianfilmfestival.org

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.