Știri: Primul concert al Orchestrei Regale Concertgebouw, astăzi, 23 septembrie 2023 la Sala Palatului

121
festivalul enescu 2023 leviathan

Logo Festival EnescuZiua de sâmbătă, 23 septembrie 2023 începe cu un concert din Seria Enescu și contemporanii, la Sala Auditorium a Muzeului Național de Artă al României, de la ora 11.00. Pe scenă va urca Vocalise Ensemble, ansamblu format din Steluța Radu (pian), Mircea Călin (vioară), Viorel Tudor (violă) și Marin Cazacu (violoncel). În program vor fi lucrări de Johannes Brahms și George Enescu. Mai multe detalii sunt disponibile în programul concertuluiBiletele se găsesc aici.

Următorul concert va fi cel al Orchestrei Filarmonicii „George Enescu”, pe scena Sălii Radio, de la ora 13.00, în cadrul Seriei Orchestrelor românești. Orchestra va fi dirijată de Alexandre Bloch, cu Alexandra Silocea la pian. În program sunt lucrări de Ciobanu, Say şi Sibelius. Mai multe detalii sunt disponibile în programul concertului. Biletele se găsesc aici.

Tot astăzi concertează și Filarmonica Teatrului Comunal din Bologna de la ora 17.00 în cadrul Seriei Concertelor de la Ateneu, sub bagheta dirijorului Roberto Abbado, cu Anna Tifu la vioară și Răzvan Popovici la violă. Publicul va avea ocazia să asculte compoziții de George Enescu, Wolfgang Amadeus Mozart și Ludwig van Beethoven. Mai multe detalii sunt disponibile în programul concertului.
Concertul este sold-out.

În cadrul Seriei Mari Orchestre ale lumii are loc astăzi de la 19.30 primul concert al Orchestrei Regale Concertgebouw, sub bagheta dirijorului Klaus Mäkelä, cu Yuja Wang la pian. În program: Debussy, Preludiu la după-amiaza unui faun; Ravel, Concertul pentru mâna stângă și Concertul în Sol major pentru pian și orchestră, Debussy La mer, trois esquisses symphoniques pour orchestre, L. 109. Mai multe detalii sunt disponibile în programul concertuluiConcertul este sold-out.

Ziua se încheie cu ultimul concert din Seria Concertelor de la miezul nopții, la Ateneul Român de la 22.30, un eveniment special, în care muzica compozitorului argentinian Carlos Guastavino prinde viață în recitalul tenorului și dirijorului José Cura, alături de Orchestra de Cameră Radio și Laurențiu Topală la chitară. Mai multe detalii sunt disponibile în programul concertuluiBiletele se găsesc aici.

Concertele de la orele 13.00, 17.00 și 19.30  se transmit în direct pe site-ul festivalului. Înregistrările vor rămâne disponibile timp de 12 ore de la încheierea transmisiunii.  Click aici

Despre Festivalul Internațional „George Enescu”

Festivalul Internațional „George Enescu” este unul dintre cele mai importante evenimente de muzică clasică la nivel internațional, organizat începând cu 1958. Cea de-a 26-a ediție a festivalului are loc între 27 august și 24 septembrie, iar tema ediției este „Generozitate prin muzică”/”Generosity through Music”. Programul festivalului include peste 3.500 dintre cei mai renumiți artiști ai lumii, peste 40 de orchestre din 16 țări, lucrări de operă în primă audiție și concerte educative pentru copii.

Festivalul Internațional George Enescu este un eveniment desfășurat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României.

Proiect finanțat de Guvernul României prin Ministerul Culturii.

Organizator: ARTEXIM

Co-organizator: Fundația ArtProduction

Co-producători: Societatea Română de Radiodifuziune, Societatea Română de Televiziune, Primăria Municipiului București

Sponsori principali: Rompetrol, BRD

Sponsori: Ferrero Rocher, SNEF, CBRE, Orange, L’Or , Mobexpert, Casa de Flori, DORNA,  Liliana și Peter Ilica Foundation, La Mama; SANADOR;

Cu sprijinul: Yokko,  Paradigma Film, Crowdfavorite, SSG

Furnizor servicii juridice: Țucă Zbârcea și Asociații

Transportator oficial: Tarom

Parteneri ospitalitate: Radisson Blu Hotel Bucharest & Park Inn by Radisson, Intercontinetal Athenee Palace, Novotel City Center, Mercure City Center, Ibis Styles City Center;


Parteneri media principali:
 Antena 3 CNN, RFI, HotNews, Agerpres.

Parteneri media internaționali: Euronews, Mezzo, Bachtrack

Parteneri media: EuropaFM, Elle, AList Magazine, Psychologies, Zile și Nopți, Scena 9, Revista Tarom, BIZ, Haute Culture, Igloo, Revista Zeppelin, Capital, Urban.ro, Evenimentul istoric, Leviathan, Evz.ro, Capital.ro, IQads, Ziarul Metropolis, The Institute, Catchy, Presshub, Modernism.ro, Life.ro.

Comunicat al ARTEXIM

*

Asociația Culturală Leviathan, editor al portalului Leviathan.ro și al revistei culturale trimestriale „Leviathan”, este partener media al Festivalului Internațional „George Enescu” 2023.

Pe acest portal veți găsi toate informațiile necesare, programul zilnic al Festivalului, prezentarea muzicienilor invitați, date despre lucrările din programe, relatări, cronici, fotografii. În revista „Leviathan”, nr. 4, octombrie–decembrie 2023 vom publica o sinteză a Festivalului și cronici ale concertelor.

leviathan partener media festivalul george enescu

Arhiva rubricii Festivalul Internațional George Enescu 2023

Arhiva rubricii Festivalul Internațional George Enescu 2021

Arhiva rubricii Festivalul Internațional George Enescu 2019

Arhiva rubricii Festivalul Internațional George Enescu 2017

Arhiva rubricii Concursul Internațional George Enescu 2020/2021

Arhiva rubricii Concursul Internațional George Enescu 2018

Arhiva rubricii Cronica muzicală

 

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.