Știri: Printemps des poètes: Frumusețea intermitentă (4 martie 2019, Paris)

42
frumusețea intermitentă

Astăzi, luni, 4 martie 2019, ora 19.30, la Sala Bizantină a Hôtel de Béhague, reședinţa ambasadorului României în Franţa (123 rue Saint Dominique 75007 Paris) va avea loc  un spectacol compus din performanțe pluridisciplinare. Poezia, dansul, muzica și chiar arta plastică vor fi prezente în timpul acestei seri speciale. Aceste acțiuni, extrem de bogate în rezonanță, mișcare și metafore, sunt de fapt imagini ale unei Europe multiculturale. Această seară va celebra de altfel importanța simbolică a președinției române a Consiliului Uniunii Europene, care a debutat în 1 ianuarie 2019.

Institutul Cultural Român de la Paris este și în acest an partenerul festivalului naţional francez Printemps des poètes, prin susţinerea acordată Wandei Mihuleac și Editurii Transignum în realizarea serii pluridisciplinare ”La Beauté intermittente” (Frumusețea intermitentă). Printemps des poètes este o platformă culturală de mare prestigiu în Franța, fiind considerat, în același timp, un Centru cultural al resurselor pentru Poezie. Participarea a patru artiste de origine română, Linda Maria Baros, Doina Ioanid, Simona Popescu și Andreea Căpitănescu, vine să evidențieze valoarea poeticii feminine românești, dar și a reprezentării artistice în cadrul acestui festival de anvergură.

Linda Maria Baros – al cărei poem va fi pus în muzică de compozitorul elveţian Jean-Luc Darbellay, în interpretarea trioului condus de Marc Sieffert și performat de taiwaneza Bonni Tchie Hy, cu obiectele portabile ale Tiei Calli Borlase. Doina Ioanid –performanţă poetică alături de Valentine Mizzi și saxofonistul Philippe di Betta. Eva Maria Berg –poeta germană tradusă în franceză și română va fi asociată cu muzica creată pentru acest poem de compozitoarea Violeta Dinescu, interpretată de trioul Marc Sieffert, performanţă de Alexandra Loewe, iar Simona Popescu și Andreea Căpitănescu vor prezenta în premieră o performanţă poetică și coregrafică pe un fond muzical de Horia Surianu. Nu în ultimul rând, Jan Mysjkin este un poet belgian care va prezenta  o performanţă în 8 limbi a poemului “Urs poetica”, de către Julius Deed. 

Intrare liberă cu înscriere obligatorie la https://www.eventbrite.fr/e/billets-printemps-des-poetes-la-beaute-intermittente-56914275129

Evenimentul este etichetat de Sezonul România – Franţa 2019. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.