Știri: Programul ”Manifest pentru dialog” (16 februarie – 8 martie 2020, Târgu Jiu, București, Brăila, Galați, Târgu Mureș, Cluj-Napoca, Sibiu)

105
manifest pentru dialog

Programul ”Manifest pentru dialog”, susținut de BRD Groupe Société Générale și realizat de Teatrul Național ”Radu Stanca” Sibiu în parteneriat cu Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu și Departamentul de Artă Teatrală din cadrul Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu a debutat acum patru ani, ca program social, cultural și educațional și a devenit încă de la prima ediție o platformă de dialog între publicul spectator și artiști, reușind nu doar să aducă în atenția publicului subiecte de actualitate, de interes pentru societatea românească, cât mai ales să incite și să pună bazele unui dialog constructiv.

Ofelia Popii, Marius Turdeanu, Cezara Crețu și Horia Fedorca, cei patru actori ai naționalului sibian care dau viață personajelor din spectacolul Cui i-e frică de Virginia Woolf? de Edward Albee, regia: Andrei și Andreea Grosu, vor ajunge la începutul acestui an în șase orașe din România, în cadrul turneului național ”Manifest pentru dialog” susținut de BRD – Groupe Société Générale. Turneul național Manifest pentru dialog va începe duminică, 16 februarie 2020, la Târgu Jiu, va continua în București (18 februarie 2020), Brăila (20 februarie 2020), Galați (21 februarie 2020), Târgu Mureș (25 februarie 2020), Cluj-Napoca (27 februarie 2020) și se va încheia cu o ultimă reprezentație susținută la Sibiu, în data de 8 martie 2020.

Cui i-e frică de relațiile familiale? Cui i-e frică de relațiile conjugale? Cui i-e frică de femei și bărbați prea obosiți de viață? Cui i-e frică de amabilitățile de suprafață? Cui i-e frică de sinceritate? Cui i-e frică de jocuri ”nevinovate”?

Cui i-e frică de Martha și George? Sau de musafirii lor, Nick și Honey, care nici măcar nu bănuiesc ce noapte îi așteaptă? Cui i-e frică de mame și de tați? Sau de fiii absenți? De întâlnirile nocturne înecate în alcool? Sau de replicile incisive care mușcă din tine, ”până la măduvă”?

Cui i-e frică de Virginia Woolf? de Edward Albee. Regia: Andrei și Andreea Grosu. Scenografia: Vladimir Turturica. Manager proiect: Claudia Maior. Distribuție: Ofelia Popii (Martha), Marius Turdeanu (George), Cezara Crețu (Honey), Horia Fedorca (Nick).

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.