Știri: Proiecția filmului ”Despre oameni și melci” de Tudor Giurgiu, în Ciudad de Mexico (18 martie)

926
Despre Oameni si melci Tudor Giurgiu Andi Vasluianu Monica Barladeanu Dorel Visan

Sâmbătă, 18 martie 2017, la ora 17.00 în sala Le cinéma din cadrul Institutului Francez al Americii Latine din Ciudad de Mexico (C/Río Nazas nº 43, colonia Cuauhtémoc) va avea loc proiecția filmului Despre oameni și melci (2012, 93 min), în regia lui Tudor Giurgiu. Evenimentul face parte din programul oficial al Ciclului de Film Francofon din Ciudad de Mexico și a fost posibil grație colaborării dintre Institutul Cultural Român de la Madrid și Ambasada României în Statele Unite Mexicane.

Despre oameni și melci

Regie: Tudor Giurgiu
Scenariu: Ionuț Teianu
Imagine: Vivi Drăgan Vasile
Montaj: Niţei Chivulescu
Sunet: Florin Tăbăcaru, Cristian Tarnoveţchi, Cristinel Şirli
Producător: Oana Giurgiu, Libra Film
Cu: Monica Bârlădeanu, Andi Vasluianu, Dorel Vișan

Sinopsis: 1992, Câmpulung Muscel. Fabrica de maşini ARO a dat faliment şi urmează să fie privatizată într-o săptămână. Va fi cumpărată de o companie franceză care intenţionează să o transforme într-o crescătorie de melci. Dintre cei 3000 de muncitori pe care fabrica îi are în prezent, doar 300 îşi vor păstra locul de muncă. George Petrescu, liderul de sindicat (soţul Anei, tatăl lui Viorel) trăieşte cu o sumă modică lunară, la fel ca toţi ceilalţi muncitori din oraş.

Neputând să doarmă, într-o noapte, vede o reclamă la televizor despre o bancă de spermă care plăteşte 50 dolari pentru fiecare donaţie. Aşa îi vine ideea nebunească de a salva fabrica şi locurile de muncă ale colegilor săi. Dacă 1000 dintre muncitori îşi vând sperma timp de o săptămână, ar putea strânge suficienţi bani pentru a salva fabrica de la faliment. Aşa, ar putea să dea din nou drumul la producţie şi toată lumea ar avea din nou de lucru.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.