Știri: Proiecția filmului „Ieșirea trenurilor din gară” (1 iulie 2022, Tel Aviv)  

20
ieșirea trenurilor din gară (1)

logo rubrica imago leviathan.roInstitutul Cultural Român de la Tel Aviv, în colaborare cu Ambasada României în Statul Israel și Organizația Israelienilor Originari din România (AMIR), organizează vineri, 1 iulie 2022, ora 10.00, proiecția specială a filmului Ieșirea trenurilor din gară (2020), în regia lui Radu Jude și Adrian Cioflâncă.  

Evenimentul se va desfășura la Cinemateca din Tel Aviv și marchează împlinirea a 81 de ani de la Pogromul de la Iași din 28–30 iunie 1941.

Documentarul a avut premiera mondială în 2021 la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, unde a fost selectat în secţiunea competiţională Forum.

Ieşirea trenurilor din gară este un film de montaj compus în întregime din fotografii de arhivă şi documente referitoare la Pogromul de la Iaşi din iunie 1941. Prima parte a filmului e alcătuită din fotografii ale victimelor, însoţite pe coloana sonoră de declaraţii şi mărturii despre soarta lor. Partea a doua reprezintă un montaj din fotografii realizate în timpul Pogromului, unele dintre ele inedite.

Scenariul şi regia sunt semnate de Radu Jude şi Adrian Cioflâncă, sunetul este realizat de Dana Bunescu, iar montajul, de Cătălin Cristuţiu. Producători sunt Ada Solomon, Carla Fotea şi Radu Jude, iar producător asociat este Adrian Cioflâncă.

Biletele se pot achiziționa aici.

Proiecții suplimentare ale filmului:

4.07.2022, ora 18.00, Cinemateca din Ierusalim – Bilete

5.07.2022, ora 19.00, Colegiul Tehnologic din Beer Sheva; înscrieri: 050-6397265 (Tzila)

Comunicat al ICR Tel Aviv 

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.