Știri: Proiectul „Tradiții de sărbători”

36
traditii romanesti

Institutul Verde Oltenia a implementat în perioada 20 noiembrie–20 decembrie 2023 proiectul „Tradiții de sărbători”.

Scopul proiectului a vizat promovarea spiritului sărbătorilor de iarnă în satele românești în vederea continuării ca element de identitate culturală a poporului român.

Beneficiarii direcți ai proiectului au fost peste 50 elevi de la școlile din Cărbunești Sat și Cojani, județul Gorj.

În cadrul serbărilor de iarnă, copiii au cântat și interpretat scenete din folclorul tradițional românesc și au primit pachete cu dulciuri și jucării. Proiectul a fost o continuare a altui proiect similar desfășurat în 2022.

Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultura. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/ de inițiativă.

Alte informaţii relevante sunt disponibile pe pagina Facebook a Institutului Verde Oltenia: https://www.facebook.com/InstitutulVerde2022

Informaţii suplimentare se pot obţine de la: Institutul Verde Oltenia (IVO), Prof.univ.dr.ing. Ștefan Sorinel Ghimiși, Președinte IVO; tel: 0757063989; e-mail: institutulverde2022@gmail.com

 

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.