Știri: ”Pușlamaua de la etajul 13” de Mircea M. Ionescu, la Teatrul Național din București (26 martie 2018)

4399
Claudia Motea în ”Pușlamaua de la etajul 13”
Claudia Motea în ”Pușlamaua de la etajul 13”

Luni, 26 martie 2018, de la ora 19.00, Sala Pictura a Teatrului Național din București se va transforma în spațiul de joacă al ”Pușlamalei de la etajul 13”. Textul scris de Mircea M. Ionescu, jucat de actrița româno-canadiană Claudia Motea, în regia lui Vlad Stănescu, deschide o nouă perspectivă explozivă în lumea teatrală. Personaj-simbol al tineretului zilelor noastre, ”Pușlamaua”, este o puștoaică de 15 ani percepută de societate ca fiind ”și bună și rea și nebună”, care transmite, prin rolul de compoziție interpretat de actrița Claudia Motea, un mesaj pozitiv, potrivit căruia oamenii să nu mai trăiască, în continuare, ”cu frâna de suflet trasă”.

Dramaturgul Mircea M. Ionescu dăruiește scenei un text de o mare valoare umană cu un dezinvolt curaj și rafinament metaforic, pe care actrița Claudia Motea îl fructifică, excelent, prin talentul care a consacrat-o, sensibilizând la modul cel mai profund inima spectatorului. În deplină simbioză cu textul sunt muzica scrisă de Dennis Dreith, compozitor american care a semnat coloana sonoră a unor filme celebre, precum ”Jurasic Park”, ”Brave Heart”, și sunetul asigurat de Alexandru Rădulescu, inginer electroacustic la Teatrul Național din București.

Claudia Motea a fost remarcată datorită talentului său actoricesc, dar și pentru cel de dramaturg/scenarist în țară și în străinătate, obținând mai multe premii și distincții din partea unor instituții de prestigiu. The Theatre Film Festival London Canada i-a acordat titlurile de Best Actress, Best Original Script, Best Audience Award și o nominalizare Brickenden Award. În anul 2015 a primit Premiul de Excelență în cadrul Galei Celebrităților, iar în 2016 a fost aleasă Femeia Anului la Gala Femei de Succes. În prezent este director artistic al Teatrului „NOSTRUM”, afiliat Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și președinte al Departamentului Artele Spectacolelor al Uniunii Artiștilor Plastici.

Eveniment organizat de Asociația Culturală Spectaculis. Biletele au fost puse în vânzare și se pot achiziționa de la casa de bilete a Teatrului Național și online de pe www.mystage.ro, www.startickets.ro, www.bilet.ro si www.ticketnet.ro

Andrada Pavel

PR Coordinator, Asociația Culturală Spectaculis

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.