Știri: Radio Târgu Mureş şi Filarmonica din Braşov – de 60 de ani împreună

422
filarmonica brasov 60 ani

logo rubrica musica leviathan.roVineri, 2 martie 2018, Filarmonica din Braşov a programat la Sala Patria, de la ora 19.00, un concert simfonic extraordinar dedicat celor 60 de ani ai Radio România Târgu Mureş. Va fi o manifestare culturală de excepţie. La pupitrul dirijoral se va afla Horia Andreescu, dirijorul principal al Filarmonicii ”George Enescu”, care a reprezentat România timp de şase decenii în concerte susţinute pe toate continentele. Horia Andreescu a colaborat şi a dirijat mari orchestre din Europa. Concertul are şi un invitat special, o solistă de prestigiu cu o carte de vizită impresionantă, o adevărată celebritate în domeniu.

Directorul Filarmonicii Braşov, Anton Niculescu, ne-a prezentat programul concertului: ”O solistă renumită – Elisabeth Leonskaja, rusoaică la origine, una dintre cele mai mari pianiste ale momentului, a studiat la Conservatorul din Moscova, acum profesor şi stabilită la Viena. Un program superb, se deschide seara cu Doru PopoviciCodex Caioni, fragmente din această lucrare foarte cunoscută, avem după aceea Fr. Chopin, Concertul pentru pian şi orchestră nr. 1 cu Elisabeth Leonskaja şi în final J. Sibelius – Simfonia nr. 1”.

Acest eveniment cultural de excepţie de la Braşov este aşteptat cu mare interes de public, urmând să se desfăşoare cu casa închisă, după cum ne-a spus acelaşi maestru al violoncelului, Anton Niculescu: ”Ne bucurăm deja de o sală plină, fără şanse să mai găseşti un locşor şi de un public atent şi receptiv la asemenea muzicieni. Împreună vom fi parteneri la sărbătoarea acestui renumit post, Radio Târgu Mureş, cu ocazia împlinirii a 60 de ani de viaţă. La mulţi ani, Radio Târgu Mureş!”

Comunicat al Serviciului Comunicare al Societății Române de Radiodifuziune

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.