Știri: Recitalul ”Dor de Eminescu” (11 ianuarie 2020, București)

143
Dor de Eminescu_Caramitru si oPopa_ian 2020_2

Cât timp Eminescu a rămas printre noi, nimic nu este încă pierdut…

Unul din cele mai frumoase recitaluri dedicate lui Eminescu, susţinut de actorul Ion Caramitru împreună cu reputatul clarinetist Aurelian Octav Popa, revine pe scena Sălii Pictura a Teatrului Naţional ”I. L. Caragiale”  din București în preajma aniversării a 170 de ani de la nașterea marelui poet, sâmbătă 11 ianuarie 2020, de la ora 20.00.

Sub titlul Dor de Eminescu, cei doi artiști – dialogând într-o formulă scenică inedită, în care cuvântul rostit se completează cu muzica – prezintă un spectacol alcătuit pe baza unor selecțiuni din manuscrisele de poezie, proză și filosofie ale marelui poet, având ambiția de a explora opera poetică a lui Eminescu pe o dimensiune inedită.

În rostirea lui Ion Caramitru, cunoscuta Glossă eminesciană capătă valențe neașteptate, rezonând mai mult decât oricând cu prezentul: ”Nu te prinde lor tovarăș/ Ce e val, ca valul trece…”

Iar citatele din Eminescu – ”Nu există timp şi spaţiu, ele sunt doar sufletul nostru” sau ”Naţiunea mea e lumea” – se încarcă de semnificații surprinzător de actuale, demonstrând, dacă mai era nevoie, cât de viu este, și azi, poetul.

Biletele pentru acest spectacol extraordinar se pot procura de la Casa de bilete TNB (în foaierul Sălii Mari), precum şi online, pe www.mystage.ro.

Comunicat al Teatrului Național din București

Arhiva Teatrul Național din București

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.