Știri: Recomandări ”FEST(in) pe Bulevard”, ziua a șasea (16 octombrie 2019)

59
Gabriel Răuță în ”Iona” de Marin Sorescu. Sursa foto: Teatrul ”Nottara”
Gabriel Răuță în ”Iona” de Marin Sorescu. Sursa foto: Teatrul ”Nottara”

Am ajuns la jumătatea celei de-a șaptea ediții din FEST(in) pe Bulevard 2019 și vă propunem în continuare o gamă variată de spectacole și evenimente conexe. Miercuri, 16 octombrie 2019, călătorim, alături de pescarul solitar al lui Sorescu, într-un univers al descoperirii de sine și al întrebărilor existențiale, în spectacolul Iona de Marin Sorescu, în regia lui Gábor Tompa, coproducție a Teatrului ”Nottara” din București cu Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca, de la ora 18.00, la Teatrul ”Nottara”, Sala ”George Constantin”. ”Pe mine mă interesează Iona atât din punct de vedere religios, cât și din punct de vedere al condiției artistului în lume, azi. Figura lui Iona și chiar și cea a actorului Gabriel Răuță de multe ori m-au făcut să mă gândesc la imaginea lui Brâncuși. Artistul care se luptă cu materialul.” (Gábor Tompa).

De la ora 20.00, la Teatrul Excelsior, vă așteptăm la un spectacol special, la graniția dintre teatru și musical, text contemporan și parabolă despre viață și moarte, Our Ladies of Perpetual Succour (Fecioarele noastre grabnic ajutătoare) de Lee Hall, după romanul Sopranele de Alan Warner, regia și coregrafia: Răzvan Mazilu, o producție a Teatrului Excelsior din București. Fecioarele noastre grabnic ajutătoare nu e o găselniță de marketing ci o sintagmă metaforică ce reflectă, în mod ideal, însăși mesajul acestui text: nu judeca după aparențe, nu te teme să-ți trăiești viața – cu bune și cu rele – și, mai ales, nu te teme de Iubire. Ea vine atunci când te aștepți mai puțin, de la cine te aștepți mai puțin. Și tocmai în asta rezidă forța ei de a ne modela și împlini ca ființe umane.” (Răzvan Mazilu).

Cu Migraaaanți sau Prea suntem mulți pe nenorocita asta de barcă de Matei Vișniec, regia: Alexandru Grecu, producție a Teatrului ”Alexandru Davila” din Pitești, ajungem într-o sferă a preocupărilor contemporane despre ce presupune apartenența la un loc, despre ce înseamnă ”acasă”. Spectacolul se joacă la ora 20.30, la Teatrul Odeon, Sala Mare și reprezintă o cartografiere a situaţiei dramatice în care s-au pomenit populaţiile dizlocate de războiul din Siria, dar și odiseea migranţilor

Încheiem seara în ritmuri de comedie muzicală, cu Bună seara, domnule Wilde!, un musical de Eugen Mirea și Henry Mălineanu, după piesa Ce înseamnă să fii Onest de Oscar Wilde, în regia lui Andrei Măjeri, o producție a Teatrului Evreiesc de Stat din București, care se va juca de la ora 20.00, la Teatrul Evreiesc de Stat. Povestea, cu note idilic-moralizatoare, specifice lui Wilde, creează un musical plin de substanţă, ritmat de viziunea contemporană a regizorului Andrei Măjeri.

Pe timpul zilei, vă invităm să intrăm într-un dialog pe tema Criza feminității, pe care îl organizăm începând cu ora 12.30, la Institutul Maghiar Balassi. Colocviul va fi moderat de cunoscutul jurnalist de televiziune Mihaela Bîrzilă (Antena 3), iar invitatele noastre sunt femei care activează în domenii diferite și care au demonstrat că succesul profesional nu are gen: doamna Ministru Doina Pană, doamna Virginia Linul (creatoare de ii și costume populare), doamna Juliana Mladenova (Președintă BALKANART, om de afaceri din Republica Bulgaria), doamna Ionela Șufaru (sociolog).

Informaţii şi alte materiale despre Festivalul Internaţional de Teatru ”FEST(in) pe Bulevard” se găsesc pe site-ul www.festinpebulevard.ro. Pentru programul integral al spectacolelor Teatrului ”Nottara”, vă rugăm să accesați site-ul Nottara: www.nottara.ro.

Comunicat al Teatrului ”Nottara” din București

Arhiva Festivalului Fest(in) pe Bulevard

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.