Știri: Relaxarea regulilor de acces la Ateneu pentru concertele și recitalurile Concursului „Enescu” (14 mai 2021)

22
Concursul George Enescu_Editia 2020-2021

logo rubrica musica leviathan.roSpectatorii pot intra la evenimente doar cu bilet, mască de protecție și distanțare

Începând de astăzi, 14 mai 2021, iubitorii muzicii clasice sunt invitați să vină la Ateneu, pentru a urmări în sală concertele și recitalurile Concursului „Enescu” 2020/2021, doar cu bilet, mască de protecție și respectarea distanței fizice între persoane, conform Hotărârii Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență, din data de 13 mai 2020.

Astfel, în urma acestei Hotărâri, nu mai este nevoie ca spectatorii să prezinte dovada identității, dovada vaccinării, un test PCR negativ făcut în ultimele 72 de ore, sau dovada prezenței anticorpilor pentru COVID 19, deoarece locurile care vor fi ocupate în timpul evenimentelor Concursului Enescu nu vor depăși 50% din capacitatea sălii.

Măsura se aplică începând cu recitalul din această seară, 14 mai 2021, ora 19.00, susținut de violoncelistul Marcel Johannes Kit, laureatul Concursului „Enescu”, ediția 2018, acompaniat de pianistul Sten Henoja. Cei doi vor prezenta un program cu lucrări de Brahms, Piazzolla, Beethoven, Erkki-Sven Tüür. Detalii și bilete, aici: https://bit.ly/33EUQ3T.

Sâmbătă, 15 mai 2021, va avea loc Finala la Secțiunea de Violoncel a Concursului Enescu, sub forma unui concert susținut de fiecare dintre cei trei finaliști, cu orchestra Filarmonicii George Enescu, sub bagheta cunoscutului dirijor Nicolas Alstaedt. Cei trei finaliști sunt: Ștefan Cazacu (România), Sebastian Fritsch (Germania), Jaemin Han (Coreea de Sud). Programul serii va fi publicat aici: https://bit.ly/3bonj1S.

Concursul Internațional „George Enescu” 2020 a derulat prima fază în cursul anului trecut, cu promisiunea de a aduce „Frumusețe în viață”, în ciuda pandemiei. Concursul s-a reinventat în online cu o premieră în lumea muzicii clasice internaționale – primele două etape ale secțiunilor au fost organizate online, această măsură fiind luată pentru a putea derula competiția, în ciuda pandemiei.

În 2020, Concursul Internațional George Enescu a oferit mai mult decât muzică și competiție. Mesajul ediției din acest an este „Frumusețe în viață”, iar în contextul pandemiei, Concursul Enescu și-a propus să arate că avem cu toții puterea să ne reinventăm, pentru a alege în egală măsură viața și frumusețea. Într-o lume bulversată, redusă la tăcere și la izolare de pandemie, am creat un model de reziliență pornind de la nevoia de frumusețe în viață, indispensabilă umanității noastre.

Spotul campaniei este la acest link: https://www.youtube.com/watch?v=UxuylvvHHWQ

Programul complet al Concursului poate fi consultat aici. Listele complete ale concurenților care vor participa în semifinalele pe secțiuni, pot fi găsite pe www.festivalenescu.ro, la secțiunea Rezultate”.

Concursul „George Enescu” funcționează ca o platformă internațională de lansare pentru viitorii muzicieni de marcă ai lumii și de promovare a compozițiilor marelui muzician român în rândul noii generații de artiști din toată lumea, și este, astfel, o completare firească a Festivalului George Enescu, cel mai important eveniment cultural internațional organizat în România. Concursul are patru secțiuni – vioară, violoncel, pian și compoziție – și situează în top cinci la nivel mondial în peisajul competițiilor de muzică clasică.

Comunicat al Biroului de Presă al Festivalului și Concursului Internațional „George Enescu”

Arhiva rubricii Concursul Internațional George Enescu 2020

Arhiva rubricii Concursul Internațional George Enescu 2018

Arhiva rubricii Festivalul Internațional George Enescu 2019

Arhiva rubricii Festivalul Internațional George Enescu 2017

Arhiva rubricii Cronica muzicală

Arhiva rubricii Musica 

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.