Știri: ”Rememorări necesare” – prezentare de apariții editoriale la sediul ICR Tel Aviv (20 februarie 2019)

84
icr tel aviv carti editura tesu

logo carte rubrica leviathan.roInstitutul Cultural Român de la Tel Aviv, în colaborare cu Editura Teșu, va organiza un eveniment bilingv de prezentare a unor apariții editoriale cu titlul ”Rememorări necesare”.

Evenimentul, în limbile ebraică și română, va avea loc miercuri, 20 februarie 2019, ora 17.00 la sediul ICR Tel Aviv și va beneficia de participarea a personalităților israeliene, prof. univ. dr. Dan Gaton și prof. univ. dr. Jean Ashkenasy.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Program:

Moderator: Cleopatra Lorințiu, director adjunct ICR Tel Aviv

Lansarea volumului ”Crâmpeie din viață” de Edith și Radu Gaton (Editura Teșu, 2018)

Participanți: prof. univ. dr. Dan Gaton și ing. Arie Gaton

O familie de evrei originari din România, cu un arbore genealogic întins pe șapte generații, face Alya în 1961 ca multe alte mii de familii. Rădăcinile lor sunt în Cernăuți iar amintirile evocate de acești intelectuali, Edith și Radu Gaton se întind pe câteva decenii. Destinul face ca povestea vieții lor, plină de elemente dense și foarte interesante pentru conturarea specificului unei lumi și a unui timp, să nu ajungă la tipar decât după moartea acestora.

Lansarea volumului Theodor Herzl, creatorul Statului Evreu, fondatorul sionismului politic” de Josef Patai (2018, Editura Teșu, traducere de Veronica Bârlădeanu, cuvânt înainte de Lya Benjamin)

Participă: prof. univ. dr. Jean Ashkenasy și Teșu Solomovici, editor

Cunoașterea vieții și activității celui care este considerat fondatorul sionismului politic și creatorul Statului Evreiesc este o tentativă istorică importantă. Cartea istoricului Josef Patai este o evocare, și deopotrivă, rememorare a traseului vieții lui Theodor Herzel și a luptei sale neobosite pentru un ideal.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.