Știri: Revelion de Grammy la TVR 3

102
Cristian Măcelaru și Wynton Marsalis. Foto: Virgil Oprina
Cristian Măcelaru și Wynton Marsalis. Foto: Virgil Oprina

Evenimente marca TVR 3 pe 31 decembrie 2021: spectacolul pentru copii Poze și pozne, pe muzica lui Mihail Jora, de la ora 14.00; o fascinantă călătorie vizuală la Madrid: „Tezaure arheologice din România” de la ora 16.00; Festivalul de datini şi obiceiuri de la Câmpulung Muscel, ora 18.00; Sărbătorile de odinioară în Micul Paris cu Adrian Cioroianu, de la ora 21.00; Robert Powell, interpretul lui Iisus din filmul lui Zeffirelli de la ora 21.30 şi debut de Revelion 2021-2022 cu doi artiști de Grammy: Cristian Măcelaru şi Wynton Marsalis.

Miezul nopţii aduce „Iarna magică” şi muzica lumii în arii celebre, la Ateneul Român; urmează un program folcloric inedit cu Orchestra Română de Tineret, sub bagheta lui Cristian Mandeal, la Muzeul Naţional de Artă al României şi o călătorie muzicală  pe scena Ateneului Naţional din Iaşi cu  Orchestra Andaluză din Ashdod, Israel, dar şi un program Rock’n’ Folk’ n ‘Jazz de la un an la altul, continuat de Direcţia 5 cu Love songs la Teatrul Naţional din Craiova; spre dimineaţă „Romanţa ne uneşte” de la Târgovişte, iar TVR Cluj propune Cântece de petrecere.

Sărbătorile de odinioară în Micul Paris cu Adrian Cioroianu. Bucuria cuprindea Micul Paris în perioada sărbătorilor de iarnă, deschise de Crăciun, continuate în seara de Anul Nou și încheiate de Bobotează și Sfântul Ioan. O frumoasă poveste din alte timpuri cu istoricul şi fostul Ministru de externe Adrian Cioroianu pe 31.12.2021 de la 21.00 și pe 1.01.2022 de la ora 18.00.

Interviu-eveniment cu Robert Powell, tot pe 31 decembrie de la ora 21.30, despre atmosfera unică de la Festivalul „George Enescu”. Actorul care l-a interpretat pe Iisus în filmul lui Zeffirelli şi pe Mahler în filmul său biografic a cucerit cu farmecul inconfundabil al naratorului din  Viața pasională a lui Claude Debussy şi din Potopul de Stravinsky: „Eram deja în drum spre cabină, când am auzit că publicul din sală încă aplaudă frenetic. Aşa că m-am întors şi am fugit înapoi pe scenă”.

Noaptea de Revelion se deschide la TVR 3 cu un Concert memorabil de jazz simfonic cu Cristian Măcelaru, unul dintre cei mai apreciaţi muzicieni ai momentului şi Wynton Marsalis, poate cel mai important compozitor şi trompetist de jazz din lume. Doi artişti de Grammy împreună cu Orchestra Națională Simfonică a României şi Jazz at Lincoln Center Orchestra: „Vor mai fi evenimente excepționale în următorii 20 de ani, dar nu ca acesta de la Sala Radio”, spunea violoncelistul Marin Cazacu, director artistic al Orchestrei Române de Tineret.

Iarnă magică, imediat după miezul nopţii, la Ateneul Român cu Camerata Regală dirijată de Constantin Grigore. Cele mai frumoase arii din muzica lumii sunt interpretate de soprana Irina Iordăchescu, mezzosoprana Aura Twarowska, tenorul Mihai Urzicana și baritonul Cristian Ruja.

Muzica folclorică românească cu Orchestra Română de Tineret, maestrul Cristian Mandeal și solistele Monica Bejenaru și Simina Croitoru –  un concert  inedit cu melodii iubite de  Brâncuși care îi declara Mariei Tănase: „Când te ascult cum le zici, Mărie, aș fi în stare să dăltuiesc pentru fiecare cântec de-al nostru o Pasăre Măiastră”.

Călătorie muzicală unică cu Orchestra Andaluză din Ashdod pe scena Ateneului Naţional din Iaşi. Artiștii din Israel și România sunt dovada că magia artei ne aduce împreună indiferent de granițe sau etnii. Un concert plin de lumină și speranță.

Rock’n’ Folk’ n ‘Jazz de la un an la altul pentru că rockul şi folkul nu puteau lipsi din Revelionul TVR 3, la fel cum nu putea trece noaptea dintre ani fără Love songs cu Direcţia 5 pe scena Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova.

Recital de romanțe din Festivalul „Crizantema de aur”, Târgoviște, ediția 2021 cu Alina Mavrodin, Daniela Vlădescu  şi alţi interpreţi consacraţi ai genului.

Cântecele de petrecere şi voie bună cu tineri solişti şi cu Ansamblul „Transilvania” din Baia Mare încheie concertele pe care vi le propune TVR 3 pentru Revelionul 2022.

Prima zi din 2022 aduce noi dialoguri excepţionale la TVR 3 despre o Expoziţie a bucuriei la Madrid, emoţionantă, uimitoare, magnifică: „Să organizezi o expoziție care, în final, are peste 800 de piese din 40 de muzee românești este un adevarat miracol al managementului” – Andrés Carratero Peré, manager general, Muzeul Național de Arheologie din Madrid, de la ora 12.15.

Scenograful Helmut Stürmer, personalitate marcantă a scenei internaționale de teatru și operă, prezent la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu 2021, vine seara de la ora 20.00 şi este urmat de scriitoarea Guzel Iahina, autoarea străină cu cele mai bine vândute cărţi în România, în ediţia specială a emisiunii „Vizual” de la ora 20.30.

TVR 3 vă urează LA MULŢI ANI!

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.