Știri: Sărbătoarea Mărțișorului (9 martie 2020, München)

79
martisor munchen

traditiones rubrica leviathan.ro logoSocietatea Germano-Română pentru Integrare și Migrație – SGRIM e.V., în cooperare cu Asociaţia Șvabilor Bănăţeni de la München sub patronajul Consulatului General la München, organizează în data de 9 martie 2020, Sărbătoarea Mărțișorului. În acest context, Institutul Cultural Român ”Titu Maiorescu” de la Berlin se alătură inițiativei, prin susținerea celebrei naiste Petruța Cecilia Küpper.

Sărbătoarea Mărțișorului este una din cele mai vechi tradiții românești și este celebrată anual, începând cu 1 martie și până la sfârșitul lunii. Mărţişorul este un calendar simbolic, reprezentat de un şnur bicolor, care adună zilele, săptămânile şi lunile anului în două anotimpuri, iarnă şi vară, făcut cadou la 1 martie, ziua Dochiei, străvechi început de an agrar. O altă semnificație dată mărțișorului este aceea de purtător al norocului și fericirii.

Evenimentul organizat cu ocazia Mărțișorului va avea loc între orele 18.00 – 21.00, în sala de festivități de la Studentenhaus, la München.

Petruța Cecilia Küpper
Petruța Cecilia Küpper

Programul evenimentului cuprinde un recital susținut de renumita naistă Petruța Cecilia Küpper și spectacole oferite de grupa de dansuri șvabe și muzicieni români din München.

Petruța Cecilia Küpper este una din cele mai faimoase naiste din lume, cunoscută pentru sunetul ei uimitor și unic. Tehnica ei precisă se bazează pe ”mentorat” și școala oficială a lui Gheorghe Zamfir.

Scopul evenimentului este de a sărbători tradiţia mărţişorului, dar, în principal, este un eveniment caritabil ce are drept scop strângerea de fonduri pentru ”Asociaţia de Poveste” de la Sibiu, asociaţie ai cărei voluntari oferă cursuri extra-școlare și de dezvoltare personală, programe de orientare profesională, ateliere și workshop-uri (re)creative copiilor orfani şi celor din medii defavorizate.

Mai multe detalii despre Asociația de Poveste găsiți aici: https://www.facebook.com/asociatiadepoveste

Intrarea se face doar pe bază de invitație începând cu orele 17.30.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.