Știri: Sibiu Jazz Competition 2019, 40 de ani de la prima ediție (1 – 3 noiembrie 2019)

113
sibiu jazz competition 2019

logo rubrica musica leviathan.roCel de-al doilea eveniment din Sibiu dedicat anual jazzului va găzdui între 1 și 3 noiembrie 2019 trupe de excepție ale acestui gen muzical. Ca într-un carusel, Sibiu Jazz Competition ne va purta ca într-un vârtej muzical inedit și de neuitat timp de 3 zile, cu zece trupe din șapte țări, fiind una dintre edițiile cele mai surprinzătoare de la înființarea acestuia în 1979.

După un laborios proces de selecție realizat de consiliul artistic al competiției, banduri din Spania, Suedia, Luxemburg, Italia, Franța și SUA vor apărea pe eleganta scenă a sălii Thalia în zilele de 1, 2 și 3 noiembrie, pentru a-și demonstra talentul. Un concert extraordinar marca Dock in Absolute, mult pian, chitară și trompeta unui deținător al unui premiu Grammy, iar miza este câștigarea unuia dintre premiile de la secțiunile de Interpretare muzicală sau Compoziție.

Pe scena Sibiu Jazz Competition 2019 vor cânta: Alvaro Imperial Trio (Spania), Susanna Risberg (Suedia), Dock in Absolute (Luxemburg) – concert extraordinar, Ophir Trio (Italia), Francesco Pollon (Italia), Valentina Fin TUMIZA (Italia), Majara (Italia), Lost in the Supermarket (Italia), Daniel Gassin Crossover Band (Franța/SUA), Josiah Woodson & Quintessetntiel (SUA/Franța).

program sibiu jazz competiton 2019

”Din punct de vedere artistic, această ediție are cel mai înalt nivel calitativ din ultimii 20 de ani. Sunt mândră că putem oferi fanilor de jazz un regal muzical în aceste trei seri”, a declarat Simona Maxim, Director Executiv al Fundației Sibiu Jazz Festival, organizatorul evenimentului.

Prima zi a competiției va debuta cu un eveniment în cadrul programului Sibiu Regiune Gastronomică European și anume Jam Session în Bucătărie.

Tot vineri, 1 noiembrie startul musical va fi dat de un concert caritabil susținut de band-ul CPO, un proiect inedit demarat în 2014 de Asociația PortoJazzMusic alături de Centrul de Plasament din Orlat, care are drept scop dezvoltarea talentelor muzicale ale copiilor din centru și crearea unui limbaj muzical prin care copiii să fie capabili să socializeze.

Biletele se găsesc în format electronic pe www.iabilet.ro și în magazinele Flanco, Diverta, Cărturești, Metrou Unirii 1, Muzica, IQ BOX, Uman, Casa de Balet și pe terminalele Selfpay. Online, puteți plăti cu cardul, Paypal, carduri de tichete culturale Sodexo, pe factura la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier oriunde în țară.

Sibiu Jazz Competition 2019 este un proiect cultural organizat de Fundația Sibiu Jazz Festival, în parteneriat cu Casa de Cultură a Studenţilor Sibiu, cofinanţat de Consiliul Local Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu şi Consiliul Judeţean Sibiu prin și Filarmonica de Stat Sibiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.