Știri: Soprana Simina Ivan participă la Master Class-ul Internaţional de Operă de la Ierusalim (16–31 iulie 2017)

834
Simina Ivan soprana
Simina Ivan

Master Class-ul Internaţional de Operă, organizat de Primăria din Ierusalim, va avea loc în perioada 16–31 iulie 2017 la Centrul Gerard Bechar, Academia de Muzică și Dans din Ierusalim și la Conservatorul Israelian din Tel Aviv. Cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Tel Aviv, soprana Simina Ivan va fi prezentă la eveniment în calitate de instructor vocal şi va lucra cu studenţii participanţi la program. De asemenea, Simina Ivan va participa la concertul de deschidere din data de 16 iulie 2017 și va susține un master class de tehnică vocală în data de 18 iulie 2017.

Programul evenimentelor:

16 iulie, ora 20.00, Centrul Gerard Bechar (str. Bezalel nr. 11) – Concert de gală cu participarea: Simina Ivan, Simone Alberghini, Sonia Mazar, alături de alți artiști israelieni participanți la program.

Bilete: 0544619 608 sau online https://tickets.bimot.co.il/he-IL/categories/%D7%90%D7%95%D7%A4%D7%A8%D7%94

17 iulie, ora 17.00, Centrul de Cultură din Ierusalim – Competiția Jerusalem International Opera Master Class.

18 iulie, ora 19.00, Academia de Muzică și Dans din Ierusalim – Master class de tehnică vocală susținut de soprana Simina Ivan.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

19 iulie, ora 19.00, Academia de Muzică și Dans din Ierusalim – Master class Patrick Baton

23 iulie, ora 20.00, Centrul Gerard Bechar – Concert ”Vienna Ball”

Bilete: 0544619 608 sau online https://tickets.bimot.co.il/he-IL/categories/%D7%90%D7%95%D7%A4%D7%A8%D7%94

26 iulie, ora 20.00, Conservatorul Israelian din Tel Aviv – Spectacolul de operă ”Così fan tutte” de W. A. Mozart, în interpretarea studenților programului de master class, dirijor: Chen Cimbalista.

Bilete: http://kupatbravo.co.il/announce/buy/91529

27 iulie, ora 19.30, Academia de Muzică și Dans din Ierusalim – Master class de tehnică vocală susținut de baritonul Simone Alberghini.

30 iulie, ora 20.00, Conservatorul Israelian din Tel Aviv – Spectacolul de operă ”La Bohème” de G. Puccini, în interpretarea studenților programului de master class, dirijor: Patrick Baton.

Bilete: http://kupatbravo.co.il/announce/buy/91528

1 august, ora 20.00, Centrul Gerard Bechar – Spectacolul de operă ”La Bohème”, în interpretarea studenților programului de master class, dirijor: Patrick Baton.

Bilete: https://tickets.bimot.co.il

Născută la Timişoara, soprana Simina Ivan și-a început studiile de canto sub îndrumarea prof. Fenia Nicolau, continuându-şi apoi formarea muzicală la Conservatorul din Bucureşti (actuala Universitate Naţională de Muzică). În acelaşi timp a devenit solistă a Teatrului Naţional de Operetă, iar din anul 1990, solistă a Operei Române din Bucureşti. S-a bucurat de îndrumarea unor artiste de prestigiu precum Magda Ianculescu, Ileana Cotrubaş şi până în prezent Margarita Lilowa. Din anul 1994 este solistă a Operei de Stat din Viena, repertoriul său cuprinzând roluri precum: Pamina şi Antonia din ”Povestirile lui Hoffmann”, Musetta din ”La Bohème”, Violetta din ”Traviata”, Marguerite din ”Faust”, Rosalinde din ”Liliacul”, Adina din ”Elixirul dragostei”, Norina din ”Don Pasquale”, Constanze din ”Răpirea din Serai”Eudoxie din ”La Juive” de Halévy. Soprana română activează în prezent și ca instructor vocal, susținând numeroase master classes atât în România, cât și la Viena în cadrul Wiener Musik Seminar. Simina Ivan a colaborat cu Opera Naţională Română din Timişoara, cu Filarmonica din Arad, Filarmonica din Bucureşti şi alături de Filarmonica din München a cântat ”Carmina Burana” de Carl Orff la închiderea Festivalului Internaţional George Enescu” (2007). De asemenea, a fost invitată pe scenele teatrelor lirice din Zürich, Hamburg, Berlin şi Covent Garden din Londra.

Master Class-ul Internaţional de Operă (http://www.jiom.org.il/#), organizat de Primăria Ierusalim, reprezintă o importantă oportunitate academică atât pentru tinerii artişti, cât şi pentru performeri din domeniul muzicii clasice, de a-şi diversifica şi îmbunătăţi cunoştinţele în domeniul vocal şi în experienţa scenică. Programul se adresează atât studenților, cât și artiștilor vocali cu puternice calități muzicale și o bază tehnică solidă. Studiile din program se axează pe teme precum tehnică vocală, stil și interpretare, limbaj și dicție, mișcare scenică, pregătirea rolului și dezvoltarea carierei.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.