Știri: Spectacole în avanpremieră și premieră pe Scena Digitală a Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu (19–21 martie 2021)

16
Foto: Călin Mureșan. Sursa: Teatrul Național din Sibiu
Foto: Călin Mureșan. Sursa: Teatrul Național din Sibiu

Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu pregătește un weekend-maraton cu spectacole în avanpremieră și premieră, transmise ÎN DIRECT pe Scena Digitală. Producțiile Mici crime conjugale și O zi de vară sunt programate pentru 19, 20 și respectiv 21 martie.

Mici crime conjugale, un spectacol de Mariana Cămărășan și Amalia Iorgoiu, este prezentat în avanpremieră de TNRS vineri, 19 martie 2021, reprezentația fiind urmată de premiera din 20 martie 2021. Duminică, 21 martie 2021, spectacolul O zi de vară, regizat de Ofelia Popii, se alătură, completând experiența acestui weekend special.

Mici crime conjugale – o poveste despre iluzii și deziluzii

Ce mai înseamnă realitatea după pierderea memoriei? Mai ales, ce înseamnă realitatea celuilalt? Spectacolul semnat de Mariana Cămărășan și Amalia Iorgoiu este o explorare sinceră a sentimentelor și a ideii de cuplu, privit ca un pact între doi asasini. Personajele interpretate de Diana Fufezan și Adrian Matioc explorează granița fragilă dintre iubire și memorie, demonstrând că până și cele mai nevinovate minciuni ascund adevăruri. Spectacolul are la bază textul lui Éric-Emmanuel Schmitt, unul dintre cei mai apreciați scriitori ai momentului, cu 20 de premii și distincții literare primite până în prezent. Avanpremiera spectacolului poate fi vizionată pe 19 martie, iar premiera în 20 martie, începând cu ora 19.00. 

O zi de vară – un alt fel de „a fi sau a nu fi”, în regia Ofeliei Popii

Duminică, 21 martie, ora 19.00, actorii Adrian Matioc și Ciprian Scurtea invită la descoperirea unei prietenii providențiale dintre două personaje care se confruntă cu o singură mare dilemă: merită să trăiești sau nu? După premiera filmului Cea mai frumoasă zi, explorarea textului lui Sławomir Mrożek de către Ofelia Popii poate fi vizionată ÎN DIRECT și în premieră pe Scena Digitală. O zi de vară este o tragicomedie despre micile miracole ale vieții care pot schimba decisiv destinul unui om.

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu va avea loc între 20–29 august 2021

În cadrul conferinței de presă TNRS de joi, 18 martie, a fost anunțată noua perioadă de desfășurare a festivalului, respectiv 20–29 august 2021. FITS va avea un program hibrid, întreaga ediție fiind planificată în jurul temei „Construim speranța împreună”. De asemenea, pe 18 martie, a fost lansat noul website sibfest.ro.

Biletele pentru reprezentațiile ÎN DIRECT pot fi achiziționate cu același preț ca pentru un loc în sală, respectiv 30 de lei, iar intervalul orar disponibil pentru vizionare este conform duratei desfășurării spectacolului. Biletele pot fi achiziționate de pe site-urile Entertix, mySTAGE, iaBilet și Eventbook. Spectacolele difuzate ÎN DIRECT pe Scena Digitală nu sunt disponibile pe bază de abonament.

Comunicat al Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.