Pentru ultima săptămână a lunii aprilie și implicit ultima săptămână de vacanță școlară, propunem publicului două spectacole pentru întreaga familie.
Joi, 28 aprilie 2022, de la ora 1800, pe Scena Mare jucăm Metamorfoze, un spectacol concert conceput de cei doi membri ai trupei Fără Zahăr: Bobo Burlăcianu (muzica și regia muzicală) și Bobi Dumitraș (versurile), un spectacol efervescent, 100% interpretat live.
Ideea spectacolului Metamorfoze are la bază transformarea lui Gregor Samsa în gândac. Căutându-și noua identitate, Gregor nimerește într-un grup al metamorfozaților care își prezintă, pe rând, povestea de viață. Publicul va face cunoștință cu niște personaje amuzante, dar cu substrat trist. Gândacii nu sunt așa cum învățase Gregor în școală. Furnica este leneșă și ghinionistă, de cele mai multe ori se împrumută de la greierele cămătar. Greierele cămătar, fost tenor la Opera Română, este acum cel mai mare oportunist. Albina este o fostă profesoară de matematică care râvnește să devină regină. Fluturele filosof se teme să dea din aripi pentru a nu declanșa un uragan în China. Gândacul de Colorado e un fost fermier din Vaslui care folosea mult insecticid. Un personaj amuzant și greu de uitat este mecanicul auto transformat în Volkswagen Beetle, ajuns aici tocmai din Dorohoi.
Metamorfoze, spectacol concert pus la cale de Fără Zahăr. Regia muzicală: Bobo Burlăcianu. Versuri: Bobi Dumitraș. Scenografia: Cristian Gătina. Mișcare scenică: Roxana Fânață. Distribuția: Gândacul de bucătărie Gregor: Andrei Stan; Greierele Cristi: Sergiu Tăbăcaru; Fluturele Toma: Cristian But; Urechelnița Marinela: Andreea Mocan; Călugărița Magdalena: Roxana Fânață; Furnica Veronica: Dana Moisuc; Albina Poliana: Adriana Vaida; Buburuzul Bubu: Vlad Mureșan; Licuriciul Luci: Andrei Gîjulete; Gândacul de Colorado Vasilache: Romul Moruțan; Păienjenița Ivona: Raluca Mara; Vaca Domnului Marcela: Ioana Cheregi; VW Beetle Nicoară: Cătălin Mareș.
Durata: 1h, 35 min. Vârsta recomandată: 12+
Sâmbătă, 30 aprilie, de la ora 18.00, tot pe Scena Mare, vine Momo, o reinterpretare sensibilă a poveștii lui Michael Ende, care înfățișează o lume fragilă, o lume a pierderii și recâștigării inocenței în detrimentul tehnologiilor care devin tot mai intruzive.
„Momo e despre regăsirea de sine prin poveste. Condusă de constelația Casiopeea spre strada Nicicând, fetița Momo descoperă sursa timpului în casa Niciunde, acasă la Maestrul Ora, și înțelege că timpul nu e linear ci ciclic, și că realitățile au loc concomitent. Fiecare om are acces și poate trăi oricând (într-)un timp interior care deschide o sumedenie de reflexii în povești. Trecem printr-o serie de crize în care spectacolele par aproape o aroganță, și apar și dispar de pe scenă la o bătaie din gene. Momo e un spectacol tributar teatrului și poveștilor, cu credința că vor continua, în orice formă ar lua-o, să ne alunge frica de moarte.” – Diana Dragoș.
Momo, adaptare după Michael Ende. Regia: Diana Dragoș. Scenografia: Anda Pop. Animații: Maria Brudașcă. Light design: Lucian Moga și Alexandru Dancu. Muzica originală: danaga. Traducerea: Yvette Davidescu. Asistent regie: Cosmin Adrian. Distribuția: Momo: Roxana Fânață; Gigi/Ora tânăr: Andrei Gîjulete; Beppo/Ora bătrân: Ciprian Vultur; Oamenii cenușii: Cătălin Mareș; Casiopeea: Crina Andriucă; Nino: Tibor Székely; Liliana: Anette Marka; Fussi: Bianco Erdei; Nicola : Cristian But. Mulțumiri: Lucia Maria Racșan.
Durata: 2h, 30 min. Vârsta recomandată: 12+
Informații și bilete pe: https://teatruldenord.biletmaster.ro/ron/PlaceInfo/2201 sau la Agenția Teatrală din Strada Horea nr. 6, tel: 0261712106 | 0786538580.
Comunicat al Teatrului de Nord din Satu Mare