Știri: Spectacolul ”Iepurele alb”, producție a Teatrului de Artă București, se joacă, la început de martie, în cadrul Festivalului Izmir International Puppet Days din Turcia (5 – 8 martie 2020)

35
Fotografie de Romulus Boicu. Sursa: Teatrul de Artă din București
Fotografie de Romulus Boicu. Sursa: Teatrul de Artă din București

În perioada 5 – 8 martie, spectacolul Iepurele alb (vârsta 4 – 110 ani), producție a Teatrului de Artă din București, marca „Teatrul de Artă Junior”, se joacă în Turcia, în cadrul celei de-a 14-a ediții a festivalului Izmir International Puppet Days. Spectacolul a fost selectat încă de anul trecut și urmează să îi bucure pe micii și marii spectatori cu patru reprezentații, pe 5, 6, 7 și 8 martie, la Teatrul Izmir Sanat.

Este cel de-al cincilea festival, pentru Iepurele alb și, totodată, al patrulea festival internațional la care este selectat. În 2019, spectacolul a participat la Festivalul de Teatru Piatra Neamț și la Festivalul Internațional de Animație ”Gulliver”, iar anul acesta, după reprezentațiile de la Izmir, urmează să plece în Serbia, la International Puppet Festival Golden Sparkle (mai 2020) și în Israel, la Festivalul International de Teatru Fringe de la Beer Sheva (14 – 16 iulie 2020).

Participarea spectacolului Iepurele alb la Izmir International Puppet Days are loc cu sprijinul Institutului Cultural Român.

Izmir International Puppet Days este unul dintre cele mai importante festivaluri de teatru de păpuși din lume, iar la ediția din acest an, care va avea loc în perioada 5 – 22 martie, au fost selectate și vor participa 50 de trupe din 23 țări. 223 de reprezentații vor avea loc în 37 de săli de teatru din întreg orașul. Tot în cadrul festivalului vor fi susținute 2 workshop-uri pentru artiști și vor fi organizate 5 expoziții.

Iepurele alb este unul dintre cele două spectacole care vor deschide festivalul, pe 5 martie.

Spectacolul Iepurele alb a luat naștere prin măiestria actrițelor Ana Crăciun Lambru și Lavinia Pop Coman și a avut premiera în decembrie 2018. Concept, scenografie și costume: Ana Craciun Lambru, Lavinia Pop Coman. Mișcare scenică și ilustrație muzicală: Ana Crăciun Lambru. Lumini: Traian Marin. Grafica: Romulus Boicu. Regia: Ana Crăciun Lambru

În București, Iepurele alb poate fi văzut pe 21 martie și pe 25 aprilie, de la ora 11.00, la Teatrul de Artă București, iar biletele se găsesc în rețelele Eventbook și MyStage.

Comunicat al Teatrului de Artă din București

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.