Știri: Spectacolul ”Lecția” de Eugen Ionescu, reluat la Teatrul Meridional din Lisabona (22 februarie – 12 martie 2017)

841
Lectia - A Licao Eugene Ionescu Lisboa Lisabona Teatro Meridional
Sursa foto: http://www.teatromeridional.net

Succesul înregistrat de premiera spectacolului Lecția / A lição de Eugen Ionescu (Eugène Ionesco) în cadrul ediției 2016 a Festivalului Internațional de Teatru din Almada (8 iulie) și ulterior în cadrul stagiunii Teatrului Meridional din Lisabona, a determinat reluarea sa și în 2017. Lecția va fi jucată pe scena Meridionalului lusitan de 15 ori, în perioada 22 februarie–12 martie, de miercuri până sâmbătă la 21.30, iar duminica la ora 16.00. Regia spectacolului îi aparține lui Miguel Seabra, iar din distribuție fac parte Elsa Galvão, Miguel Seabra și Sara Barros Leitão.

Lecția este un text care, la început, dă impresia unei satire despre procesul de învațământ și acumulare de cunoștințe. Între timp, odată cu desfășurarea spectacolului, farsa se transformă într-o tragedie, care are doar aparent o dimensiune parodică.

Miguel Seabra este un regizor ale cărui spectacole au fost frecvent selecționate în cadrul Festivalului Internațional de Teatru din Almada în calitate de “Spectacol Invitat“. Obișnuiște să pună în scenă texte care nu au fost scrise ca piese de teatru. În 2016 a decis să monteze una din piesele emblematice alte secolului XX: Lecția de Eugen Ionescu. Spectacolul este pentru Miguel Seabra un pretext de reflecție asupra educației și a rolului școlii și a profesorilor în secolul XXI, perioadă în care, în ultimii douăzeci de ani, au existat diverse propuneri pentru modificarea programelor școlare din învățământul public din Portugalia.

Biletele pot fi cumpărate de la casa de bilete sau de pe site-ul Teatrului Meridional din Lisabona: http://www.teatromeridional.net/index.php/informacoes-e-bilheteira/precos

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.