Știri: Spectacolul „Tosca”, dedicat Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge (14 iunie 2020)

42
Tosca_ONB

logo rubrica musica leviathan.roOpera Națională București în parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguină din cadrul Ministerului Apărării Naționale și cu Centrul de Transfuzie Sanguină al Municipiului București dedică un spectacol de operă tuturor donatorilor voluntari de sânge.

De Ziua Mondială a Donatorului de Sânge, le aducem mulțumiri sincere tuturor donatorilor voluntari de sânge pentru gestul lor neprețuit de a alege să salveze vieți fără a aștepta o recompensă în schimb și le oferim un eveniment special, prilej de a crește gradul de conștientizare asupra importanței donării de sânge și de a încuraja cât mai mulți oameni în acest demers.

Astfel, duminică, 14 iunie 2020, începând cu ora 18.30, Opera Națională București transmite, în cadrul Seri de Operă Online, grandiosul spectacol Tosca de Giacomo Puccini. Înregistrarea va fi transmisă online pe site-ul www.operanb.ro/operaonline și pe pagina de  Facebook a Operei, fiind accesibilă publicului pe durata difuzării spectacolului.

Opera Națională București

Libretul lui Luigi Illica și Giuseppe Giacosa i-a oferit lui Puccini fundamentul pentru cea mai reprezentativă operă a stilului său de maturitate. Prin intermediul limbajului muzical, Tosca creează personaje complexe, caractere puternice antrenate într-un parcurs dramatic cu final tragic pentru fiecare dintre acestea.

Tosca este una dintre cele mai îndrăgite opere din lume și o poveste „roller coaster” de dragoste, lăcomie, crimă și intrigă politică. Această lucrare complexă, a cărei forță Puccini a intuit-o încă dinainte de a o compune – „o operă de care am nevoie”, spunea el pe atunci – nu și-a pierdut farmecul  nici după mai bine de un secol de la premiera mondială. Ceea ce înseamnă că spectatorii oricărei generații au nevoie, așa cum a avut și Puccini, de această operă. Tosca rămâne așadar o oglindă în care ne privim, din când în când, cu toții culmile și coborâșurile sufletului.

Sponsor oficial: Enel Green Power.

Partener de mobilitate: Kia

Sponsori: Banca Comercială Română, Aqua Carpatica, Zarea

Parteneri: Artmark, Sansha

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România Muzical, RFI România, Romantic FM, Radio Seven, România TV, Zile și Nopți, Agerpres, Ziare.com, Business24, Ziarul Metropolis, Marea Dragoste, Leviathan, Ordinea Zilei

Comunicat al Operei Naționale București

Arhiva Opera Națională București

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.