Știri: „Stagiunea Corp@Online” (12–16 noiembrie 2020)

69
corponline2020

„Stagiunea CORP” este primul proiect colectiv organizat de AREAL – spațiu pentru dezvoltare coregrafică, ce-și propune să aducă dansul contemporan mai aproape de publicul larg și încearcă să relanseze scena de dans contemporan, în prezent puternic afectată de situația sanitară actuală și de efectele pandemiei cu coronavirus. După seria de discuții, spectacole, ateliere și improvizații live de la București și Bușteni prezentate în luna septembrie a acestui an, stagiunea continuă de această dată în mediul online, între 12 și 16 noiembrie 2020.

„Stagiunea Corp@Online” este organizată în parteneriat cu Tangaj Dance, Teatrelli și Centrul Național al Dansului București și include un program special cu 3 spectacole de dans contemporan (dintre care o premieră), 4 programe de filme de dans, un jam session cu membrii AREAL difuzat prin live streaming și o conferință online dedicată colaborărilor internaționale, cu participanți din mai multe țări europene. Programul evenimentelor este disponibil la www.arealcolectiv.ro sau direct pe site-ul Eventbook la https://eventbook.ro/program/stagiunea-corp.

Spectacolul Urban Gif Show va fi difuzat online, vineri 13 noiembrie 2020, în cadrul „Stagiunii CORP@online”, un proiect AREAL spațiu pentru dezvoltare coregrafică, accesul fiind gratuit. Seara continuă cu o serie de trei filme create în cadrul proiectului înLOCUIT/inHABITED care abordează şi explorează tema (în)locuirii, realizate de artistele Smaranda Găbudeanu, Alice Mureşan şi Irinel Anghel. Abordarea de tip cinematografic este potenţată de o serie de compoziţii sonore experimentale realizate de Vlaicu Golcea, Kinga Ötvös şi Irinel Anghel.

Pe 14 noiembrie 2020 vă invităm la o conferinţă online, Re-thinking dance | new ways of working internationally in dance, co-organizată în parteneriat cu European Dancehouse Network, precum şi la un program special de filme propus de AREAL. De la o serie de manifeste artistice filmate în lipsa unor contexte pentru desfăşurarea activităţii, către folosirea unor spaţii alternative precum muzeul şi natura, programul Corp Filmat îşi propune să aducă publicul larg mai aproape de scena dansului contemporan din România.

Pe 15 noiembrie 2020, colectivul de artişti AREAL vă invită de la distanţă la un jam session de dans contemporan difuzat live pe Facebook, prin care sărbătorim încheierea primului proiect colectiv desfăşurat în 2020. Imediat după jam-session, puteţi viziona filmul Un loc în timp / Omnia, cea mai recentă producţie CNDB. Filmat în sala Omnia şi realizat de coregrafii berlinezi Jan Burkhardt şi Sigal Zouk, filmul invită la o întâlnire cu viitoarea clădire în care Centrul Naţional al Dansului Bucureşti îşi va desfăşura activitatea prin toate faţetele sale: arhitecturală, politico-istorică, prin status quo-ul actual, prin corpurile contemporane ale dansatorilor, care, asemenea spaţiului, stochează informaţie istorică.

În final, în închiderea stagiunii CORP, vă aşteptăm la premiera spectacolului Eighty Five Percent Of What You Remember, într-o versiune filmată special pentru această perioadă, realizată şi interpretată de Cristina Lilienfeld (artist AREAL). Spectacolul chestionează ce înseamnă a trăi/supravieţui în lumea contemporană şi cum ne transformă mediul actual comportamentul, corpul, emoţionalul, explorând seducţia, hipnoza, stranietatea, durerea şi limita dintre ceea ce putem vedea şi ceea ce ne-am dori să vedem.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.