Știri: Tabăra de artă plastică din cadrul proiectului cultural ”Palatul Pleșa – Neoclasic și țărani” (8–13 august 2017)

752
Frescă din Palatul Pleșa
Frescă din Palatul Pleșa

În perioada  8–13 august 2017 se desfășoară tabăra de artă plastică din cadrul proiectului culturalPalatul Pleșa – Neoclasic și țărani”, realizat de Asociația Sinaptica în parteneriat cu Consiliul Local Obârșia de Câmp, Mehedinţi și Liceul de Artă ”I. Șt. Paulian” din Drobeta Turnu-Severin și cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Tabăra de artă plastică se concentrează asupra unui monument istoric de clasă A situat în mediul rural, Palatul Pleşa.

Palatul Pleșa
Palatul Pleșa

La tabără participă 15 voluntari, elevi și studenți. În continuare taberei de arhitectură, aceștia vor crea instalații în aer liber și alte opere de artă, care vor da viață atât palatului, cât și curții acestuia. Creațiile realizate vor rămâne la dispoziția publicului, ca o expoziție permanentă în aer liber.

Palatul neoclasic Pleșa este un monument istoric de o factură specială, aflat în centrul comunei Obârșia de Câmp, județul Mehedinți. A fost construit la finalul secolului al XX-lea de un boier din localitate, într-o manieră neoclasică, asemănătoare cu palatele de pe Valea Loirei din Franța. După 1948 a fost folosit ca sediu pentru o Staţiune de Maşini şi Tractoare, iar în prezent se află în proprietatea primăriei locale.

Pentru mai multe informaţii despre proiectul ”Palatul Pleşa – neoclasic şi ţărani” puteţi consulta documentul alăturat, site-ul web al Asociaţiei Sinaptica şi pagina de Facebook a proiectului: https://www.facebook.com/palatulplesa/.

 

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.