Știri: ”Tango. Radio and Juliet” la Opera Națională București, 11 februarie 2017

1137

Sâmbătă, 11 februarie, ora 18.30 și joi, 23 martie 2017, ora 18.30, la Opera Națională București, Sala Mare (Bulevardul Mihail Kogălniceanu, nr. 70-72, sector 5, București), va avea loc spectacolul coupé de dans contemporan Tango. Radio and Juliet de Edward Clug. Premiera spectacolului a avut loc la ONB în 12 decembrie 2010, premiera mondială Tango, în 1998, la Opera din Maribor, Slovenia; Radio and Juliet în anul 2005, la Opera din Maribor, Slovenia.

Regia, coregrafia, lighting design, colaj musical: Edward Clug. Decoruri: Marko Japelj. Costume: Leo Kulas. Operatori imagine și montaj video: Janja Glogovac, Antonel Oprescu. Maestru de balet: Tiberiu Almosnino.
Distribuţia spectacolului din 11 februarie 2017:

TANGO – Blind tango: Adina Tudor, Valentin Stoica; Tango fatalMihaela Soare, Robert Enache; Tango timid: Andra Ionete, Cristian Preda și Raluca Ciocoiu, Corina Tudosanu, Bianca Stoicheciu, Raquel Gil, Adina Manda, Egoitz Segura, Raul Oprea, Miquel Duran.
RADIO AND JULIET – Juliet: Cristina Dijmaru; Bărbaţii: Bogdan Cănilă, Gigel Ungureanu, Robert Enache, Valentin Stoica, Cristian Preda, Virgil Ciocoiu, Egoitz Segura, David Mannara. 

tango radio and juliet spectacol opera bucuresti

Tango și Radio and Juliet sunt spectacole care au lăsat o amprentă în viața mea și mi-au marcat adânc drumul și evoluția mea ca artist. Tango este primul meu spectacol, pe care l-am realizat la o vârsta relativ fragedă, la numai 23 ani. Acest lucru se reflectă în spectacol, printr-o comunicare directă, sinceră, fără compromisuri conceptuale. Este un spectacol care pe undeva mă intimidează prin puterea lui emoțională și îl retrăiesc, nu ușor, ca pe o oglindă a acelei tinereți.”Edward Clug, coregraf.

”Balerinii care au pus deplin în valoare, în prima parte a acestui an, stilul pur și abstract clasic al lui George Balanchine sau pe cel neoclasico-modern al lui Ioan Tugearu, au fost confruntați de astă dată, în cele două piese montate acum de Edward Clug, cu un stil modern pe care nu l-au mai abordat până în prezent, paleta lor interpretativă diversificându-se astfel spectaculos.” Liana Tugearu, critic de balet, ”România literară”, nr. 2, 2011.

balet modern opera nationala romana

În doi

Tango. Radio and Juliet este un spectacol ce unește două coregrafii create de Edward Clug – artist de origine română stabilit în Slovenia – în care se regăsesc elemente de teatru și dans contemporan și fragmente muzicale extrem de diverse ca gen – de la Astor Piazzolla și până la Goran Bregovic și Radiohead. În vreme ce prima coregrafie a fost prezentată pentru prima dată, sub titlul Tango, în 1998, la Teatrul Național din Maribor (Slovenia) – unde artistul conduce astăzi compania de balet a instituției – cea de-a doua coregrafie, Radio and Juliet, a văzut lumina scenei tot la Maribor, în 2005.

Tangoul, unul dintre cele mai pasionale dansuri din lume, și eternii îndrăgostiți Romeo și Julieta se întâlnesc astfel, într-un mod inedit,  în spectacolul Tango. Radio and Juliet pentru a da viață celor mai puternice și contradictorii stări: pasiune, iubire, deziluzie, singurătate.

https://www.facebook.com/operanb.ro/

Arhiva Nuntiatum

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.