Știri: Târg de Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil (4–6 noiembrie 2022, Muzeul Național al Țăranului Român, București)

30
targ de sfinții mihail și gavriil

Sâmbătă, înainte de Hranghel, se fac moși. De Hranghel fiecare om trebuie să aprindă o lumânare care îi va fi „lumina de veci” în lumea de dincolo. Finii merg cu colăcei la nași. Se amestecă berbecii cu oile. În acest scop se face turta araților (berbecilor) care se aruncă între oi. Dacă ea cade cu fața în sus, oilor le va merge bine. Se serbează „cu desăvârșit nelucru.” – Irina Nicolau

rubrica museum leviathan.roMuzeul Național al Țăranului Român din București marchează sfârșitul toamnei și ultimele zile de dulce înainte de intrarea în Postul Crăciunului invitându-și publicul la Târgul de Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, unde, timp de trei zile, de vineri, 4 până duminică, 6 noiembrie 2022, de la orele 10 de dimineață până la 6 seara, 70 de meșteri, anticari și artiști vin din toată țara cu tot ce au realizat ei mai minunat peste an.

Vor fi de târguit: obiecte din ceramică, țesături, icoane, podoabe, obiecte din lemn.

De-ale gurii puteți găsi: miere, prăjituri, turtă dulce, plante de leac, țuică, sucuri naturale, fructe și legume.

Vizitatorii sunt invitați, de asemenea, să răsfoiască, să citească și să-și îmbogățească biblioteca cu publicațiile Muzeului: cărți cu teme etnologice, cărți-obiect, albume ori revista „Martor”.

Vă așteptăm să redescoperiți frumusețea gesturilor ce stau mărturie în lucrurile meșteșugite deopotrivă de țărani, artizani și artiști.

Coordonatorii târgului: Oana Constantin și Simona Hobincu.

Prețul biletului de intrare la târg: adulți – 12 lei; pensionari – 6 lei; elevi, studenți, posesori ai cardului Euro 26, în vârstă de până la 30 de ani, persoanele adulte cu handicap mediu sau ușor – 3 lei.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.