Știri: Târgul de Sfinții Apostoli ”Petru și Pavel” (29 iunie – 1 iulie 2018, București)

391

Program:
Vineri, 29 iunie

 Ora 9.00 Slujbă religioasă de Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel (Biserica Turea)
Orele 13.00 – 14.00 În dialog cu meşteşugurile tradiţionale – Ateliere de creaţie
Participare gratuită în limita a 10 locuri / atelier

Opincărit : Alexandru Ilinca, Rm. Vâlcea (Troiţa Şanţ)
Podoabe populare: Raluca Pascaru, Bucureşti (Casa Chiojdu Mic)
Orele 9.00 – 19.00 Târguieşte: oale, străchini, măşti, mărgele, bucate tradiţionale, miere, pâine, cozonaci şi bragă.

Sâmbătă, 30 iunie

Ora 12.00 Ziua Internaţională a Dunării. Masă rotundă în colaborare cu Asociaţia Salvaţi Flora şi Fauna Deltei Dunării – Bucureşti; Cântece dunărene: Ansamblul Reabinuşca, al ruşilor lipoveni– Jurilovca, Tulcea (Gospodăria Jurilovca)
Ora 15.30 –  Landler, Polca… Ansamblul german Korona– Braşov (Scena Dumitra)
Ora 16.00 La şezătoare… cu reprezentanţi ai comunităţii din Avrig, Sibiu
Ansamblul folcloric Purtata Avrigului;Grupul vocal Doruri sibiene – Sibiu
Prezintă  actorul Alexandru Nicolae Mihai
Orele 9.00 – 19.00Târguieşte : oale, străchini, măşti, mărgele, bucate tradiţionale, miere, pâine, cozonaci şi bragă.

Duminică, 1 iulie

Ora 13.00 Jocuri tradiţionale  de dincolo de Dunăre. Ansamblul de Dansuri al Centrului de Reabilitare şi Integrare a Adulţilor cu probleme de auz din Varna,Bulgaria (Scena Dumitra)
Ora 13.30 Drag mi-e să cânt să joc!  Cu:Iulia Mihai, Narcisa Băleanu, Andra Matei, Ştefania Pârlea și Taraful Mihai Căluşaru
Ora 14.30 –  Zi de vară: Poezii.  Recită actorul Alexandru Nicolae Mihai
Ora 15.30 Cine cântă gorjeneşte…Grupul folcloric Gorjeanca– Târgu-Jiu, Gorj
Ora 16.00 Frumuseţe în diversitate. Grupul Romnori– Brăila; Grupul folcloric Bosilce (Busuiocel) al Asociaţiei Zaedno a Bulgarilor din Târgovişte. Prezintă actorul Alexandru Nicolae Mihai
Orele 9.00 – 19.00Târguieşte: oale, străchini, măşti, mărgele, bucate tradiţionale, miere, pâine, cozonaci şi bragă.

Între 29 iunie și 1 iulie 2018, Muzeul Național al Satului ”Dimitrie Gusti” din București vă invită la Târgul de Sfinții Apostoli ”Petru și Pavel”. Evenimentul face parte din tradiția Muzeului Satului din București și prin el se dorește refacerea târgurilor de altădată, precum și reconstituirea obiceiurilor din perioada Moșilor de Vară, care era și o perioadă importantă în calendarul agricol, Sfântul Petru fiind patronul agricultorilor.

Printre acțiunile care se desfășoară la ediția de anul acesta se numără șezătoarea reprezentanților comunității orașului Avrig din județul Sibiu, cântecele grupului folcloric ”Gorjeanca” din municipiul Târgu-Jiu, dansurile grupului ”Romnori” din municipiul Brăila și multe altele.

Invitat special va fi Ansamblul de Dansuri al Centrului de Reabilitare şi Integrare a Adulţilor cu probleme de auz din Varna, Bulgaria, care ne va încânta cu dansurile și muzica tradițională de la Sud de Dunăre.

De asemenea, în prima zi a evenimentului, pe 29 iunie, are loc acțiunea ”În dialog cu meșteșugurile tradiționale”, prin care persoane de toate vârstele au ocazia să învețe cum se fac opincile sau cum se realizează podoabele populare. Înscrierile au loc la casieria din Șos. Kiseleff nr. 28, prețul de participare fiind inclus în prețul biletului de acces, în limita a 10 locuri pentru fiecare atelier.

Acțiunile și târgul tradițional au loc în incinta Muzeului Național al Satului ”Dimitrie Gusti”, iar pentru participare este necesară achiziționarea biletului de intrare.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.