Știri: Teatrul „Andrei Mureșanu” din Sfântu Gheorghe aduce „Dragonul de aur” la Satu Mare (29 octombrie 2020)

82
Dragonul de aur

Teatrul „Andrei Mureșanu” din Sfântu Gheorghe joacă în Sala Mare a Teatrului de Nord din Satu Mare joi 29 octombrie 2020, de la ora 19.00, spectacolul Dragonul de aur de Roland Schimmelphenin, regia Catinca Drăgănescu. Spectacolul este organizat în turneul național de conștientizare a statutului migranților, proiect al teatrului din Sfântu Gheorghe, cofinanțat de AFCN. Traducerea: Ioana Petre. Scenografia: Ioana  Pashca. Coregrafia: Simona Deaconescu. Ilustrația muzicală: Simona Deaconescu. Distribuția: Claudia Ardelean/Anca Pitaru, Costi Apostol, Ion Fiscuteanu, Sebastian Marina, Elena Popa.

Dragonul de aur este despre noi toţi. Este un poem-teatral tragi-comic despre lumea absurdă şi uneori foarte crudă ȋn care trăim. În luptă cu determinismul social care pare că ne angrenează ȋntr-un rollercoaster fără de scăpare, deconstruim realitatea ȋn căutarea a ceea ce a mai rămas din umanitate azi.

Cinci asiatici, care ar putea fi la fel de bine şi turci şi români şi unguri şi alt soi de săraci ai lumii, oricum nişte imigranţi fără acte, muncesc la negru ȋntr-un fast-food ȋnghesuit şi foarte aglomerat, numit Dragonul de aur. Micul restaurant se află ȋn mijlocul cartierului chinezesc din oraş, ȋntr-o clădire care mai are o alimentară, un depozit şi o sumedenie de locuinţe. Trăiesc aici, ȋn acest furnicar tot felul de oameni şi poveştile lor se ȋmpletesc ȋntr-un mod bizar şi totuşi foarte natural ȋntr-o zi fatidică de vară.”Catinca Drăgănescu, regizor.

Durata: 1 h, 25 min. (fără pauză)

Vârsta recomandată: 16 +

Prețul biletelor: 30 lei. Rezervări și bilete: Agenția teatrală, str. Horea nr. 6. Telefon: 0261712106.

 

Rugăm publicul din orașele din turneu să rămână alături de noi și după spectacol la o discuție pe tema migrației.

Turneu cofinanțat de AFCN. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.