Știri: Teatrul de Nord din Satu Mare alături de artiștii din Ucraina (12 iunie 2022)

50
„Bolero”. Foto: Süveg Károly
„Bolero”. Foto: Süveg Károly

Trupa „Mihai Raicu” donează încasările din biletele la spectacolul Bolero de José Rivera, regia Andreea Vulpe, pentru sprijinirea artiștilor din Ucraina.

Reprezentația programată duminică 12 iunie 2022, la ora 19.00, se joacă sub semnul campaniei umanitare ARTIȘTI ROMÂNI PENTRU ARTIȘTI UCRAINENI inițiate de Uniunea Teatrală din România (UNITER), în parteneriat cu Worldwide Reading Project și CITD (The Center for International Theatre Development) din Baltimore, proiect de strângere de fonduri care se va desfășura în perioada 16 mai–15 iunie.

Vă invităm să faceți o faptă bună și să vă bucurați de un spectacol emoționant, puternic, sensibil, despre viață, iubire și destin.

În Bolero spectatorul este purtat în Puerto Rico anilor ʼ50, marcat de sărăcie și crize social-politice, în care totuși dragostea apare, generând entuziasm și multe iluzii. Doi tineri frumoși și temperamentali trăiesc o dragoste pasională și aleg să depășească orice obstacol pentru a-și trăi viața împreună. Anii trec și în a doua parte a spectacolului puteți afla cum se schimbă coordonatele pasiunii peste timp și cum arată aceeași dragoste la bătrânețe. Montarea vie, plină de culoare și ritm este pusă în valoare de actorii: Ioana Cheregi, Adriana Vaida, Romul Moruțan, Sergiu Tăbăcaru, Alexandra Odoroagă, Andrei Stan, Cristian But, Roxana Fânață, Dorina Nemeș, Vlad Mureșan.

Bilete la spectacol se pot cumpăra online, de pe platforma:

https://www.mystage.ro/spectacole/bolero-3318?af=57 

Informații: Agenția teatrală, str. Horea nr. 6, telefon: 0261712106 | 0786538580.

Campania Artiști români pentru artiști ucraineni

Uniunea Teatrală din România, în parteneriat cu Worldwide Reading Project și CITD (The Center for International Theatre Development) din Baltimore inițiază Campania umanitară Artiști români pentru artiști ucraineni, proiect de strângere de fonduri care se desfășoară în perioada 16 mai–15 iunie 2022.

În urma propunerii UNITER, peste 50 de instituții culturale de stat și independente au răspuns favorabil apelului de a fi împreună, prin teatru, pentru păstrarea demnității artiștilor și pentru susținerea culturii ucrainene. Și modalități noi de implicare continuă să sosească!

Ne-am bucurat și am acceptat cu toată deschiderea ca și colegii din Republica Moldova să fie alături de noi în acest demers de suflet.

În perioada 16 mai–15 iunie instituțiile de cultură din România și Republica Moldova organizează spectacole lectură pe baza a 10 texte scrise de autori ucraineni, după declanșarea războiului din Ucraina, în traducerea Ralucăi Rădulescu, sau programează spectacole din repertoriul propriu, donând încasările. Miza este aceeași: sprijin financiar pentru artiștii ucraineni care trec acum prin momente teribile.

Sumele strânse din vânzarea de bilete, donaţii şi sponsorizări se pot vira în contul special deschis de Asociația UNITER

Fondul de Solidaritate Teatrală

RO22RNCB0072049712860086 BCR SECTOR 1

Împreună pentru păstrarea demnității artiștilor și pentru susținerea culturii ucrainene.

Detalii despre programul spectacolelor din campanie găsiți pe site-ul www.uniter.ro, pe site-urile teatrelor partenere și pe www.mystage.ro.

Comunicat al Teatrului de Nord din Satu Mare

Arhiva Teatrul de Nord din Satu Mare

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.