Acasă Agora Educatio Știri: Teatrul de păpuși ”Licurici” readuce zâmbete copiilor internați în spitalele bucureștene

Știri: Teatrul de păpuși ”Licurici” readuce zâmbete copiilor internați în spitalele bucureștene

14
Teatrul de papusi Licurici al BMB 3

Continuarea unei prestigioase tradiții asumate de Biblioteca Metropolitană București (BMB) continuă și în anul 2020, aducând zâmbete pe chipul copiilor internați în spitalele bucureștene 

În cadrul proiectului ”Dincolo de ziduri”, Teatrul de păpuși ”Licurici” al BMB și Asociația Taxiul cu Bomboane vor susține reprezentații de teatru și lectură în fața celui mai pretențios și mai sincer public – copiii – începând din 18 februarie 2020, în trei spitale bucureștene.

Astfel, pe parcursul anului, îi veți întâlni în fiecare zi de marți la Spitalul Clinic de Copii Dr. ”Victor Gomoiu”, miercurea la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Grigore Alecsandrescu” și joia la Centrul de Recuperare pentru Copii ”Dr. Nicolae Robănescu”.

”Licurici” este singurul teatru de păpuși din cadrul unei biblioteci de interes public, care, de mai bine de 40 de ani, bucură mai multe generații de copii.

Aceeași misiune o are și Asociația Taxiul cu Bomboane care din anul 2012 s-a implicat în diverse acțiuni caritabile de notorietate precum: ”Seara de Poveste”, ”Pui de Pernă pentru Pui de Om”, ”Ciorăpelul cu Bomboane”, ”De Vorbă cu Delfinii”.

Prin proiectul ”Dincolo de ziduri”, Biblioteca Metropolitană București se îndreaptă și către persoanele cu nevoi speciale ducând lectura mai aproape de membrii comunității sale.

Biblioteca Metropolitană București este o rețea de biblioteci publice, aflată sub patronajul Primăriei Municipiului București, care facilitează accesul la informare și lectură, prin serviciul gratuit de împrumut la domiciliu. Prin complexitatea ofertei culturale pe care o pune la dispoziția publicului în filialele sale răspândite în toate sectoarele Bucureștiului, BMB contribuie activ la îmbunătățirea calității vieții membrilor comunității.

Comunicat al Bibliotecii Metropolitane București

NICIUN COMENTARIU

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: