Știri: Teatrul Național din Cluj-Napoca participă la Festivalul EUROPALIA (13 decembrie 2019, Liège, Belgia)

111
europalia romania 2019

Teatrul Național din Cluj-Napoca are onoarea și bucuria de a participa la bienala EUROPALIA, Festivalul Internațional de Artă care se desfășoară în Belgia, precum și în alte țări europene (Franța, Olanda, Luxemburg, Germania, Marea Britanie). Teatrul nostru va prezenta spectacolul Despre senzația de elasticitate când pășim peste cadavre în regia lui Răzvan Mureșan, pe un text de Matei Vișniec, autor de origine română stabilit în Franța, unul dintre dramaturgiii cei mai montați în România după revoluție. Reprezentația va avea loc la Théâtre de Liège, în Salle de la Grande Main, vineri, 13 decembrie 2019, de la ora 20.00. Prezența Teatrului Național din Cluj-Napoca la Festivalul EUROPALIA este susținută de Institutul Cultural Român.

Autorul piesei, Matei Vișniec, a fost deja prezent în cadrul EUROPALIA, în cadrul unei întâlniri Care este rolul anecdotei în istoria Europei?, care a avut loc pe data de 6 noiembrie 2019, și unde a fost invitat alături de Adrian Cioroianu, Jacques De Decker și Baudouin Decharneux.

Aflat la cea de-a 27-a ediție, Festivalul EUROPALIA are, anul acesta, ca țară invitată, România, concentrându-se, astfel, pe evenimente artistice care pun în discuție istoria, prezentul și viitorul țării nostre. Din 1969, când a fost înființat Festivalul, acesta și-a dedicat edițiile unor țări precum Brazilia, China, Rusia, Italia, Bulgaria, Polonia, Ungaria, Cehia, Mexic, Portugalia, Japonia, Austria, Spania, Grecia, Belgia, Germania, Franța, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Olanda, Italia.

Bienala din acest an are ca eveniment major o expoziție Constantin Brâncuși, care reunește lucrări ale sculptorului de origine română din muzee și colecții private din întreaga lume. Printre multitudinea de evenimente, Festivalul prezintă și o expoziție retrospectivă dedicată artistului contemporan Ion Grigorescu, respectiv lucrărilor sale fotografice și cinematografice și practicilor sale non-conformiste din perioada socialistă, dar și o expoziție dedicată geto-dacilor, într-o invitație la o călătorie în trecutul fascinant al acestei zone geografice.

Organizat în parteneriat cu Institutul Cultural Român, Festivalul EUROPALIA – România a debutat în octombrie 2019 și prezintă publicului aproximativ 200 de evenimente, în peste 50 de spații, până în luna februarie 2020.

Comunicat al Teatrului Național din Cluj-Napoca

Arhiva Teatrul Național din Cluj-Napoca

Parteneri media Europalia: Radio Europa Libera, Observatorul Cultural, Newsweek, Libertatea, AARC, Radio Romania International, Radio Romania Cultural, Arte și Meserii, Revista Arta, Modernism.ro, Scena.ro, Ziarul Metropolis, Zi Da, Leviathan, IQAds, IQool, Radio Tananana

https://www.icr.ro/categorii/europalia-romania-10178

logo mic leviathanAsociația Culturală Leviathan este partener media al Festivalului EUROPALIA România. 

Arhiva EUROPALIA 

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.