Știri: Teatrul Național Iași continuă stagiunea online cu o nouă premieră: „Stop joc!” (29 mai 2020)

135
afis - Stop Joc

Actorii Teatrului Național Iași continuă stagiunea pe Scena 5, platforma virtuală deschisă imediat după închiderea celorlalte patru săli de joc. Vineri, 29 mai, de la ora 18.00, va fi difuzată premiera Stop joc!, o producție semnată de actrița Petronela Grigorescu (scenariu și concept), cu Mălina Lazăr în distribuție. Editare video: Mălina Lazăr. Premiera va putea fi urmărită  pe canalul de YouTube al Teatrului Național din Iași și pe facebook.com/TNIASI/.

Despre cum a luat naștere proiectul Stop joc!, o reinterpretare a poveștii Fetița cu chibrituri de Hans Christian Andersen, și despre frumoasa colaborare cu actrița Mălina Lazăr, Petronela Grigorescu mărturisește:

„Am scris textul în 2013, am început chiar să îl lucrez împreuna cu o prietenă, tânără actriță. Într-o galerie. Îmi imaginam un salon de spital. Dar nu a fost să fie. Mălina l-a citit acum doi ani, eram la teatru, în cabina 2, aveam la mine textul printat. L-a terminat, a ridicat privirea spre mine. Devenisem complice. Așteptam doar momentul oportun să începem lucrul. S-a întâmplat acum, la început de mai. Vorbeam la telefon, alegeam fragmente, propuneam teme, Mălina filma. Și am compus un puzzle video. Mălina nu este doar talentată, are atâta forță în fragilitatea ei și maturitate! Sunt fericită pentru această colaborare. Un început frumos!

Pentru adolescenta din Stop joc!, lumea înseamnă o capsulă în care te lupți cu tine însuți. Și cedezi. Și te ascunzi. Și frica îți devine cea mai buna prietenă.  E rău? E păcat? E trist? A cui este vina? Cum recunoști căldura iubirii?”

Nu este prima dată când publicul o cunoaște pe actrița Petronela Grigorescu în ipostaza de scenarist. Tot pe Scena 5 a Teatrului Național Iași, a fost difuzat recent  filmul de scurt-metraj Altă dată, cu scenariul și conceptul semnate de Petronela Grigorescu, în colaborare cu Liliana Basarab și Dragoș Alexandrescu.

www.teatrulnationaliasi.ro

 

Comunicat al Teatrului Național din Iași

Arhiva Teatrul Național din Iași

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.