Știri: Teodora Enache-Brody și-a lansat CD-ul „Unifying Worlds”

124
Foto: Andrei Gîndac. Sursa: Festival „Enescu”
Foto: Andrei Gîndac. Sursa: Festival „Enescu”

logo rubrica musica leviathan.roInterpreta Teodora Enache-Brody a lansat astăzi, la Librăria Cărturești Verona CD-ul Unifying Worlds, care stă la baza concertului ce va avea loc pe 18 septembrie 2021, la Opera Națională București, în seria #BucureștiCreativ a Festivalului „Enescu”.

CD-ul cuprinde reinterpretări vocale unice, cu influențe din jazz și doină ale unor lucrări de muzică clasică, precum Rapsodiile I și a II-a de George Enescu, Patetica și Moonlight Sonata de Beethoven; Dansurile românești de Bartók și Canon de J. Pachelbel.

„Michelangelo spunea că un mare artist, care are în timp șansa de a-și perfecționa arta, are parte astfel de o mișcare în timp, către interior. În această călătorie, cred ca ni se revelează sufletul nostru și ni se deschide o întreagă lume, și către interior, și către exterior […] Am descoperit în Doină o Poartă, prin care am pătruns într-o lume aparte.

Simt muzica într-un fel anume, ca o posibilitate de alchimie, ca pe un proces cathartic. Pentru că în noi, cum spunea  Kazantzakis, se află toate gurile căscate ale strămoșilor noștri, așteptând ca noi să le exprimăm emoțiile. Cred că aceste voci trebuie cântate, strigate, eliberate. Cred că muzica poate vindeca”,  a declarat Teodora Enache-Brody, la eveniment.

„Este o călătorie fără sfârșit, muzica clasică. Pentru mine a fost o ocazie deosebită de a avea acces la un mare repertoriu, care mi-a revelat peisaje muzicale extraordinare. Cineva spunea despre muzica lui Beethoven, că te poate forma, etic, ca om. Am plecat, în crearea aranjamentelor muzicale, încercând să fac o reducție a reducției partiturii, către părțile ei esențiale. Orice bogăție armonică ce s-ar fi putut pierde în reducție, se regăsește în linia vocală”, a explicat Călin Grigoriu, care a pregătit orchestrația pentru lucrări.

„Am respectat tot ce este scris în partitură, doar că sună cu totul altfel, ca o apă vie”, a mai spus Teodora Enache-Brody.

Teodora Enache-Brody și Călin Grigoriu au interpretat live, la eveniment, varianta vocală a Sonatei nr. 8 pentru pian, „Patetica” de Beethoven, și Rapsodia Română nr. 1, de George Enescu, acompaniată fiind de Călin Grigoriu, la chitară.

Pe 18 septembrie 2021, Teodora Enache-Brody va susține concertul Unind Lumi – De la Beethoven la Enescu, la Opera Națională București, împreună cu Călin Grigoriu la chitară, Andrei Kivu la violoncel, Joca Perpignan la percuție și având drept invitat special Corul Operei Române.

Lansarea albumului Unifying Worlds și concertul susținut de către Teodora Enache-Brody pe 18 septembrie la ONB fac parte din seria evenimentelor din cadrul București Creativ, prin care Festivalul Internațional „George Enescu” încurajează cele mai diverse forme de expresie artistică, inspirate din muzica și moștenirea lui George Enescu.

Comunicat al Biroului de Presă al Festivalului și Concursului Internațional „George Enescu”

*

logo asociatia culturala leviathanAsociația Culturală Leviathan, editor al publicațiilor Leviathan.ro și revista culturală trimestrială „Leviathan”, este partener media al Festivalului Internațional „George Enescu” 2021.

Pe acest portal veți găsi toate informațiile necesare, programul zilnic al Festivalului, prezentarea muzicienilor invitați, date despre lucrările din programe, relatări, cronici, fotografii. În revista „Leviathan” nr. 3, iulie–septembrie 2021, pp. 47–49 puteți citi un amplu articol de prezentare a ediției 2021 a Festivalului iar în nr. 4, octombrie–decembrie 2021 vom publica o sinteză a Festivalului și cronici ale concertelor.

leviathan partener media festivalul george enescu

Arhiva rubricii Festivalul Internațional George Enescu 2021

Arhiva rubricii Festivalul Internațional George Enescu 2019

Arhiva rubricii Festivalul Internațional George Enescu 2017

Arhiva rubricii Concursul Internațional George Enescu 2020/2021

Arhiva rubricii Concursul Internațional George Enescu 2018

Arhiva rubricii Cronica muzicală

Arhiva rubricii Musica

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.