Știri: Turneul catalan al poetei Ileana Mălăncioiu (23 – 26 noiembrie 2018, Lleida, Spania)

293
ileana malancioiu la vertebra catalana

Poeta româncă Ileana Mălăncioiu va vizita pentru a doua oară Catalunia între 23 și 26 noiembrie 2018, cu ocazia Festivalului Internațional de Poezie de la Lleida, la care a fost invitată și ulterior, la Barcelona, cu ocazia apariției volumului ”La Vèrtebra”/”Vertebra”, antologie bilingvă din creația sa, publicată de AdiA Edicions, în traducerea Janei Balacciu Matei și a lui Xavier Montoliu Pauli, cu o postfață semnată de poetul Carles Duarte I Montserrat.

Activități programate la Lleida:

Vineri 23 noiembrie, ora 13.00, la Liceul Màrius Torres: Festival în aule. Recital de poezie și întâlnire cu elevii în prag de bacalaureat. Manifestare condusă de profesorul și poetul Pere Pena. Cu participarea lui Xavier Montoliu Pauli.

Vineri 23 noiembrie, ora 20.00, la Teatre de l’Escorxador: Seară de poezie. Principala manifestare a Festivalului, cu participarea poeților Erri de Luca (Napoli), Marta Ana Diz (Buenos Aires), Antònia Vicens (Mallorca), Josep Piera (València) și Ileana Mălăncioiu. Direcția muzicală: Xavi Lloses, proiecții audiovizuale: Àlex Pallí.

Activități programate la Barcelona:

Sâmbătă 24 noiembrie, ora 19.00, la Centrul de Artă Santa Mònica: ”Versuri şi urne”. Întâlnire internațională ”Poeți pentru Republică”. Centrul de artă Santa Mònica, PEN Club-ul Catalan și Institutul de Litere Catalane au invitat poeți din diferite țări implicați civic, care, în diferite situații, au fost persecutați pentru ideile și creațiile lor. Între participanți, Ileana Mălăncioiu, care va citi, în limba română, din poeziile sale. Va fi însoțită, pentru lectura versiunilor catalane, de Jana Balacciu Matei. În finalul manifestării, pianista și traducătoarea română Lavinia Coman (Premiul Batista i Roca 2018), va interpreta piese muzicale românești și catalane.

Duminică 25 noiembrie, la ora 19.00, la Librăria Documenta: Lansarea antologiei bilingve ”La vertebra”/”Vertebra”, cu participarea poetei Ileana Mălăncioiu, a traducătorilor cărții. Jana Balacciu Matei și Xavier Montoliu Pauli, a poetului Carles Duarte, autorul postfeței, și a editorului Pau Vadell. La sfârșit participanții sunt invitați să ciocnească un pahar de vin românesc.

Activitățile din cadrul turneului sunt gratuite, beneficiind de colaborarea tuturor entităților implicate.

În anul 2012 Ileana Mălăncioiu luat parte ca invitată la Săptămâna de Poezie de la Barcelona, cu colaborarea Institutului Cultural Român din Madrid.

1 COMENTARIU

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.