Știri: ”Valea Plângerii” – proiecție de film și discuție la Teatrul Evreiesc de Stat din București (17 aprilie 2018)

507
Valea plângerii film documentar TES

logo rubrica imago leviathan.roTeatrul Evreiesc de Stat din București vă invită marți, 17 aprilie 2018, de la ora 19.00, la proiecția filmului ”Valea Plângerii”, realizat în 2013 de Mihai Andrei Leaha, Andrei Crișan și Iulia Hossu. Filmul documentează deportarea a peste 25 de mii de romi din România în lagărele din Transnistria, în anii 1942–1943, la ordinele regimului fascist. Supraviețuitorii vorbesc despre foamete, violență, moarte și lupta continuă pentru a rămâne în viață. Filmul poartă spectatorul în locurile lagărelor de atunci, în Ucraina de astăzi, unde martori oculari localnici vorbesc despre suferințele îndurate de romii deportați. Filmul își propune să aducă în conștiința publică o parte aproape uitată a Holocaustului și să ofere spațiu unui episod de istorie de multe ori ignorat, dar care ne privește pe toți.

filmul valea plangeriiProiecția filmului va fi urmată de o discuție publică despre strategii de educație anti-rasistă și forme de reprezentare în artă a experiențelor de oprimare. La discuție vor participa Roland Ibold (antropolog), Roxana Marin (profesoară de engleză și activistă pentru drepturile romilor), David Schwartz (regizor) și Andrei Șerban (actor).

Valea Plângerii”. Regia: Mihai Andrei Leaha, Andrei Crișan, Iulia Hossu. Imaginea: Mihai Andrei Leaha, Andrei Crișan. Sunet: Iulia Hossu, Ion Gnatiuc. Producători: Institutul pentru Studierea Problemelor Minorităților Naționale & TRIBA Film.

Durată: 56 minute.

Evenimentul face parte din ”Ticun Olam”, program de teatru pentru dreptate socială, inițiat de Teatrul Evreiesc de Stat și coordonat de David Schwartz și Andreea Vălean.

Intrarea va fi liberă, în limita locurilor disponibile. Mai multe informații despre programele și activitățile Teatrului Evreiesc de Stat puteți afla de pe site-ul nostru www.teatrul-evreiesc.com sau de pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/teatrulevreiesc/.

 Comunicat al Teatrului Evreiesc de Stat din București

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.