Știri: Vernisajul expoziției ”De la New York la Palatul Suțu: o călătorie în benzi desenate alături de artistul româno – american Sandu Florea” (11 octombrie 2019, București)

54
afis sandu florea

rubrica museum leviathan.roSeria expozițiilor Maeștri ai benzii desenate românești continuă la Palatul Suțu cu un  invitat din New York: artistul Sandu Florea. Vernisajul va avea loc vineri, 11 octombrie 2019, ora 18.00. La alegerea planșelor expuse a contribuit Sandu Florea. Curator al expoziției: Mihai I. Grăjdeanu, autor de benzi desenate. Vor fi expuse în premieră planșe de bandă desenată realizate pentru ”Marvel Comics” și ”DC Comics”, alături de benzi desenate apărute în revistele ”Cutezătorii”, ”Luminița”, ”Șoimii Patriei”, ”Carusel”. Expoziția va cuprinde și numere din revistele de benzi desenate americane ”Superman”, ”Batman”, ”Green Lantern” semnate în original, numere din revistele ”Cutezătorii”, ”Șoimii Patriei”, ”Luminița”, ”Carusel” din colecția Andrei Szasz precum și planșe în original din colecția Muzeului Benzii Desenate (coordonat de Alexandru Ciubotariu). Un scurt film documentar despre cariera și modul de lucru al artistului va fi prezentat în premieră vineri, 11 octombrie 2019, ora 19.00 la vernisajul expoziției.

Născut în județul Hunedoara în anul 1946, Sandu Florea a absolvit Institutul de Arhitectură din București în 1971. Debutul său a avut însă loc în timpul studenției, în anul 1968, cu serialulNăzdrăvăniile lui Păcală, publicat în revista ”Luminiţa”. Se dedică exclusiv benzilor desenate publicând până în 1989 în aproape toate revistele şi almanahurile pentru copii şi tineret din țară. În perioada comunistă în România au fost publicate 50 de volume de bandă desenată, dintre care 9 au fost realizate de Sandu Florea. A adaptat romanele lui Nicolae Frînculescu, editând împreună cu acesta, în 1990, revistele de benzi desenate ”Carusel” şi ”Proteus”. În 1991 emigrează împreună cu familia în Statele Unite unde, în 1992, debutează la ”Marvel Comics”, cea mai importantă editură de benzi desenate din SUA. Lucrează și în prezent pentru editurile de benzi desenate americane ”Marvel Comics”, ”DC Comics”, ”Dark Horse” ș.a. realizând în toată cariera sa sute de benzi desenate, devenind cunoscut pentru ilustrarea aventurilor super-eroilor americani: Batman, Thunder Strike, Blade, Spiderman Unlimited, Conan the Barbarian, Dr. Strange, X-Force, The Executioner, Buffy – the Vampire Slayer, Insane Clown Posse, Generation X, Elektra, X-treme X-men, Hawkeye etc.

Expoziția poate fi vizitată gratuit la Palatul Suțu, de marți până duminică, 10.00 – 17.30 ultima intrare, în perioada 1 – 31 octombrie 2019.

Eveniment organizat de Primăria Municipiului București prin Muzeul Municipiului București.

Comunicat al Muzeului Municipiului București

Arhiva Muzeul Municipiului București

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.